vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Posibil audit la ApareGio

Municipalitatea din Târgu Jiu a cerut conducerii societăţii ApareGio, operatorul regional de apă şi canal, să caute alte variante pentru a-și acoperi pierderile și pentru continuarea investițiilor, edilul nefiind de acord cu creșterea tarifului pentru aceste servicii. Mai mult, primarul Marcel Romanescu a luat în calcul și efectuarea unui audit la Aparegio.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susține că nu este de acord cu creșterea tarifelor la apă și canal, posibilitate anunțată de Aparegio. Romanescu este de acord că trebuie acoperite pierderile, dar nu majorarea trebuie să fie soluția, a spus acesta. „La momentul acesta, modul în care se tarifează apa şi canalul la Târgu Jiu este la un nivel care nu ar trebui să crească. Eu cred că reprezentanţii Aparegio trebuie să găsească şi alte soluţii, nu neapărat să adauge sume la aceste costuri pe care trebuie să le suporte cetăţenii din municipiu. Cheltuielile cu personalul în cadrul societăţii Aparegio sunt foarte mari, raportate la bugetul de venituri şi cheltuieli pe care îl au. Şi cred că ar trebui să se orienteze şi spre o diminuare a cheltuielilor cu personalul. Mai mult, operatorul obţine un anumit profit de pe urma municipiului şi acest profit ar trebui investit în municipiul Târgu Jiu”, a declarat Romanescu.

Trebuie să vedem exact şi modul în care sunt gestionate aceste sume”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a se elucida în privința gestionării sumelor de bani, edilul a luat în calcul solicitarea efectuării unui audit în cazul acestui operator. „Cred că este binevenit un audit. O să iau şi eu legătura cu o parte dintre primari şi s-ar putea să solicit şi eu un astfel de audit la nivelul acestei societăţi, pentru că atâta timp cât administrează într-un fel şi banii cetăţenilor din municipiul Târgu Jiu, acele costuri pe care le suportă cetăţeanul, trebuie să vedem exact şi modul în care sunt gestionate aceste sume”, a mai spus edilul.

Politica