Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Severin: Primăria dă bani elevilor olimpici și profesorilor coordonatori

Publicat

pe

Primăria Drobeta Turnu Severin va acorda premii în bani tuturor elevilor din municipiu care au obținut rezultate bune și foarte bune la olimpiadele școlare. Acțiunea, în premieră pentru Drobeta Turnu Severin, vizează în jur de 30 de elevi precum și pe profesorii lor coordonatori. Inițiativa aparține consilierului local Andrada Turbat și a fost aprobată cu unanimitate de voturi de către consilierii locali severineni: ,,Am inițiat acest proiect din dorința de a recompensa efortul elevilor care ne-au reprezentat cu succes la olimpiadele școlare și au obținut rezultate foarte bune. Mă bucur că au achiesat la acest proiect toți consilierii locali. Mă bucur că sunt destul de mulți elevi care au obținut rezultate foarte bune. Doresc ca ei să fie recunoscuți de societate și să fie recunoscuți de către toți cetățenii Severinului,”a declarat Andrada Turbat, consilier local.

Ceremonia de premiere va avea loc marţi, după cum a anunţat primarul Severinului, Marius Screciu.

,,Este o inițiativă a doamnei consilier Andrada Turbat la care am achiesat imediat. Încercăm prin acest proiect să recompensăm elevii care ne-au reprezentat la olimpiadele naționale. Sunt aproximativ 30 de elevi și profesorii care îi pregătesc. Ceremonia de premiere va avea loc marți, 12 iunie la sala Virgil Ogășanu a Palatului Culturii Teodor Costescu,” a anunțat primarul Severinului, Marius Screciu.

Au fost centralizate toate premiile obținute de elevii severineni la olimpiadele naționale, iar numărul acestora este unul semnificativ:

,,Inspectoratul Școlar Județean a centralizat rezultatele obținute de elevii noștri la olimpiadele naționale înscrise în calendarul Ministerului Educației Naționale. Vorbim despre un număr de aproximativ 30 de elevi și cadre didactice coordonatoare. Mă refer aici la premiile I, II și III și mențiuni la olimpiadele școlare”, a declarat Nicolae Șerban, purtător de cuvânt I.S.J. Mehedinți.

Elevii, la fel ca și profesorii care i-au pregătit vor primi diplome și premii în banii din partea consiliului local Drobeta Turnu Severin. Premierea lor se va face din fondul de rezervă al primarului, iar proiectul își propune ca pe lângă recunoașterea meritelor olimpicilor, să stimuleze și mediul competițional între elevi.

© 2021. Toate drepturile rezervate.