duminică, iulie 21, 2024

Ultima ora

Sport

Angajat al Primăriei Corabia, își promovează orașul pe bicicletă

Un angajat al Primăriei Corabia, Dan Oltean, în vârstă de 49 de ani, a mers pe bicicletă peste 500 de kilometri, într-un tur al reşedinţelor de judeţ din Oltenia, pentru promovarea localităţii de la malul Dunării. Anul trecut, Dan a făcut un tur de 450 de kilometri, de la Corabia la Eforie Nord.

Dan Oltean spune că a fost o experienţă plăcută şi s-a declarat încântat de faptul că, pe lângă practicarea sportului pe care îl iubeşte, a putut şi să-şi promoveze localitatea.

A fost o experienţă plăcută, mie îmi place să pedalez şi odată cu pedalatul am făcut şi promovarea oraşului Corabia. Am fost pe la agenţiile de turism, pe la centrele de promovare a turismului, am distribuit pliante cu oraşul, cu Sucidava, cu Portul Turistic, cu proiectele pe care le-am implementat. Am considerat că trebuie să fie cunoscute şi în Oltenia pentru că oamenii din Vâlcea sau din Gorj nu ştiau prea multe despre oraşul nostru. Am avut un tricou pe care scria «Vizitaţi Oraşul Corabia», pe spate, iar în faţă: «Visit Corabia». L-am plimbat prin Craiova, prin Târgu Jiu, prin toate oraşele. Oamenii mă claxonau, le-am atras atenţia, a fost interesant”, a afirmat ciclistul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Corăbianul a petrecut aproximativ 100 de kilometri pe zi, în şaua bicicletei, traseul făcut de el fiind Corabia – Slatina – Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu – Drobeta Turnu Severin – Craiova – Corabia.

Am pedalat aproximativ 540 de kilometri, în total, făcând aproximativ 100 pe zi. De la Râmnicu Vâlcea, m-am oprit la Horezu pentru că au fost nişte pante mai mari şi am făcut doar 40 de kilometri, continuând apoi până la Târgu Jiu. Acolo a fost cel mai greu traseu, dar şi la Dealul Balota, lângă Severin. Aici ştiam din start că nu voi reuşi, este vorba de doar 10 kilometri, având şi greutate pe bicicletă. Am luat trenul de la Orşova până la Filiaşi, iar de la Filiaşi am continuat până la Craiova, pe bicicletă”, a explicat Dan Oltean.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani recunoaşte însă că traseul nu a fost lipsit de pericole, riscurile venind mai ales dinspre ceilalţi participanţi la traficul rutier.

Este şi foarte periculos, bicicliştii nu sunt respectaţi în trafic, iar TIR-urile trec foarte aproape. Nu respectă distanţa legală de 1,5 metri. Puteam să fiu accidentat de cel puţin 10 ori, dar am scăpat cu viaţă şi am ajuns acasă. O să mai fac astfel de acţiuni pentru că îmi place. E atât pentru sănătatea mea, cât şi pentru promovarea oraşului, acesta fiind un lucru bun”, a mai spus Oltean.

Dan face peste 100 de kilometri pe bicicletă, la fiecare sfârşit de săptămână, în jurul oraşului oltean şi chiar în Bulgaria, peste Dunăre, la Vidin sau Oryahovo. El a inspirat şi alţi oameni din Corabia, care s-au apucat de ciclism, dar nu se încumetă să plece mai departe de localitate.

Eu chiar doresc şi am dat şi anunţ pe Facebook să vină cât mai mulţi alături de mine, dar nu se încumetă la astfel de distanţe. Ei au biciclete, chiar în oraşul nostru există o emulaţie deja pentru ciclism, şi-au luat din ce în ce mai mulţi biciclete, dar fac curse prin oraş. Totuşi, parcă a înviat ciclismul de când m-au văzut pe mine că umblu prin Bulgaria şi prin alte locuri”, a mai declarat Dan Oltean.

Dan Oltean militează şi încurajează dezvoltarea cicloturismului şi, în acest scop, vara trecută a plecat pe bicicletă, 450 de kilometri, de la Corabia la Eforie Nord.

Am făcut o dată traseul spre mare, de ce să-l mai repet? Cine ştie ce-mi mai dă prin cap, pe unde să mă mai duc? Să vedem”, a conchis Dan.

Politica