vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se trag sforile pentru un super-transfer la CSU Craiova! Cine pleacă de la olteni!

Pentru a se bate în continuare la trofee, CSU Craiova va trebui nu doar să mențină scheletul actualei echipe, în special duoul fantastic Băluță Mitriță, ci să acopere posturile deficitare. Ce jucător are liber să plece din Bănie, care e mesajul lui Gardoș pentru fanii alb-albaștri și ce fost jucător are, mai nou, o clauză de 50 de milioane de euro!

Sezonul s-a încheiat bine pentru formația craioveană din prima ligă, cu trofeul Cupei României în vitrină și primul podium prins din 1995 încoace. Pentru o nouă stagiune în care să performeze, clubul craiovean și-a schițat deja strategia din mercato. Unul dintre posturile pe care nu doar suporterii ci și Comisia Tehnică a clubului l-a considerat vulnerabil în sezonul recent încheiat a fost cel de portar. Lipsa de constanță a goalkeeperilor formației oltene este motivul pentru care conducerea clubului ia în considerare întărirea acestui compartiment. Principala țintă este Mario Felgueiras, care nu se află pentru prima oară în vederile grupării din Bănie.

Și în ultimele zile din perioada de transferări din iarnă, CSU Craiova a încercat să obțină semnătura portughezului. În cele din urmă transferul a picat, motivul invocat atunci fiind că în Bănie nu există școală cu predare în engleză.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mario a confirmat că a existat interes. Faptul că nu am reușit să-l aducem e de domeniul trecutului, dar e o realitate că am încercat. Vedeți doar partea frumoasă a transferului. Sunt situații în care mergi și spui că s-a rezolvat, dar apare ceva neprevăzut. Jucătorul are doi copii, la Craiova nu există liceu internațional, unde să aibă predare în limbă internațională, așa că… sunt multe elemente. Este singurul motiv”, spunea la vremea respectivă Marcel Popescu, conducătorul CSU Craiova.

În stagiunea recent încheiată, Felgueiras a fost legitimat la Pacos Ferreira, echipă care a retrogradat din prima ligă portugheză. Goalkeeper-ul a fost indisponibil pentru ultimele 5 partide din campionat, în urma unei accidentări. În condițiile în care echipa a picat în liga secundă, pentru olteni va fi mai ușor să obțină serviciile jucătorului de care au fost aproape și în această iarnă.

Gustavo Vagenin, singurul care poate să plece!

În privința politicii de transferuri, CSU Craiova a stabilit să nu vândă mai mult de un jucător pe an competițional. În această vară se pare că i-a venit rândul lui Gustavo Vagenin să părăsească formația din Bănie. Conducerea executivă a clubului vrea să mențină trend-ul ascendent, iar acest lucru se poate realiza doar dacă este menținut duoul Băluță – Mitriță. Gustavo mai are contract cu formația olteană până în vara lui 2019, însă Craiova a avut ofertă și în iarnă pentru golgheterul ei. L-au convins să rămână obiectivele înalte ale clubului. În cele din urmă, jucătorul a ridicat Cupa României deasupra capului.

Mesajul lui Gardoș pentru olteni!

Florin Gardoș, adus sub formă de împrumut din Premier League, nu a jucat prea mult în alb-albastru, dar și-a trecut în palmares Cupa României. Drept urmare și-a arătat recunoștința față de gruparea din Bănie: Mulțumesc Craiova, mulțumesc olteni! Au fost două zile minunate, în care am retrăit sentimente pe care nu le-am mai simțit de mult. N-am decis încă unde voi continua din sezonul următor, dar voi lua o decizie în perioada imediat următoare. Toate cele bune!”.

Fost jucător al CSU, în Primera Division! Acum are clauză 50 milioane de euro!

CSU l-a avut în curte și i-a dat drumul. Cristi Ganea, campion cu Viitorul Constanța, a semnat cu Athletic Bilbao. Fundașul de bandă dreapta a semnat un contract valabil pe patru sezoane, având stipulată o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro. În cadrul unui interviu, Cristi Ganea a declarat: „Gândul meu este acum să mă duc acolo și să joc, nu să stau pe bancă. Chiar dacă este un campionat mult mai puternic, merg cu multă încredere. Practic mă întorc acasă, pentru că am crescut acolo și știu cu ce se mănâncă. E clar că va fi un nivel mult mai ridicat față de cel de la noi, dar asta nu mă sperie. Din contră, mă ambiționează ca să văd ce pot, care sunt limitele mele. Abia aștept să văd ritmul, campionatul, sunt curios la ce nivel se ridică. Nu-mi doresc decât să mă impun ca titular și cred că am șanse mari”.

Politica