vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljenii, ademeniți să facă mișcare vineri și sâmbătă

Municipiul Craiova este unul dintre cele 12 orașe care au câștigat competiția „Bucurie în Mișcare”, concurs derulat la nivel național, și astfel în perioada 1-2 iunie, în Piața Mihai Viteazul va avea loc un eveniment dedicat copiilor și adulților care iubesc mișcarea. În cadrul acestei manifestări, organizatorii au pregătit foarte multe activități, un panou de escaladă, terenuri de fotbal, basket, badminton, football target, fun basket, tir cu arcul, jocuri de team-building, ateliere de pictură, toate acestea fiind o parte dintre surprize. De asemenea, în data de 2 iunie, craiovenii de toate vârstele sunt așteptați la alergat, „Crosul Ziua Olimpică” propunându-și să promoveze sportul în rândul doljenilor.

Potrivit reprezentanților Direcției Județene de Sport și Tineret Dolj, participarea la toate acțiunile derulate vineri și sâmbătă în Piața „Mihai Viteazul” este gratuită și se adresează persoanelor de toate vârstele. Întrucât este și Ziua Copilului, cei mici vor fi în centrul atenției. Pornind de la joacă, mișcarea poate îmbrăca și alte câteva forme și astfel organizatorii au gândit o gamă largă de activități: jocurile copilăriei, jocuri de team-building, jocuri diverse și facepainting, jocuri și concursuri pentru copii și familie, o scenă cu demonstrații sportive, muzică și dans sau competiții sportive.

Mișcarea nu are limită de vârstă

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și pentru că mișcarea înseamnă sport, doljenii sunt aștepați, sâmbătă, la „Crosul Ziua Olimpică”. Acesta este un eveniment sportiv internațional având ca scop promovarea participării tuturor oamenilor la sport indiferent de vârstă sau abilități sportive, după cum a anunțat directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Origen Staicu. Organizatorii sunt Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Academia Olimpică Română – filiala Dolj.

Cursa PRO de 5.000 de metri

Doljenii care vor să participe la crosul de sâmbătă au la dispoziție patru „variante de mișcare”. În funcție de abilități, aceștia se pot înscrie pentru una dintre cele patru curse. Astfel, Cursa PRO, cea care va purta numele sportivei Cristiana Cojocaru, este destinată persoanelor cu vârstă de peste 16 ani și va avea o lungime de aproxomativ 5.000 de metri – două ture (Piața Mihai Viteazul – strada A. I. Cuza – Mc Donald`s – întoarcere str. A. I. Cuza – Colegiul Carol I – Piața Mihai Viteazul).

Cursa Family și Cursa Copiilor

Cursa Family va purta numele sportivei Claudia Iovan Ștef. Aceasta presupune o echipă formată din cel puțin un minor sub 5 ani și unul dintre părinții acestuia. Traseul va avea o lungime de aproximativ 700 de metri, distanța se parcurge în alergare sau mers, grupat în familie, putând fi utilizate și cărucioare pentru copii.

Cursa Copiilor va purta numele sportivei Mihaela Neacșu și este destinată copiilor sub 10 ani. Aceștia se pot înscrie doar cu acordul părinților, prin semnarea declarației de responsabilitate de către aceștia. Traseul va avea aproximativ 700 de metri, va fi marcat și copiii vor fi supravegheați de voluntari, care vor alerga împreună cu ei și vor încerca să prevină accidentele.

Cursa FUN

Cea de-a patra variantă de mișcare este Cursa FUN, care va purta numele Petrei Văidean Iacob. Această rută este destinată persoanelor cu vârstă de peste 10 ani, va avea o lungime de 1,3 kilometri iar startul și finish-ul vor avea loc în zona Piața Mihai Viteazul. Potrivit organizatorilor, pentru înscrieri online și înscrierea din data de 1 Iunie (Piața Mihai Viteazul) la validare se va asigura în limita disponibilă, tricouri și medalii.

Înscrieri pe site sau la fața locului

Îngistrarea pentru toate cursele se poate face online pe site-urile competiției: www.djst.ro, www.facebook.com/djstdolj, până pe 1 iunie 2018 sau prin înscriere în data de 1 iunie 2018 – Piața Mihai Viteazul. De asemenea, cei care nu reușesc să se înscrie până la data anterior amintită, o pot face și la fața locului la data desfășurării competiției.

Cu ocazia validării, fiecare participant va primi număr de concurs. Toate înscrierile vor fi validate la secretariat în ziua concursului. Așteptăm un număr cât mai mare de participanți pentru că mișcarea înseamnă sănătate. Cei mai mulți dintre cei care s-au înscris deja au ales cursa PRO. Mai este timp pentru înscrieri, așa că vă invităm să faceți mișcare”, a spus directorul DJTS Dolj, Origen Staicu.

Politica