vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Clinica de Cardiologie, inaugurată în prima jumătate a lunii martie

Începutul lunii martie vine cu o veste bună pentru doljeni, mai ales pentru cei care din cauza problemelor cardiovasculare sunt nevoiţi să parcurgă distanţe de sute de kilometri pentru a le rezolva. În mai puţin de 12 zile, autorităţile judeţene din Dolj intenţionează să inaugureze Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Construirea acestei clinici moderne a însemnat un buget de 7.500.000 de euro, banii fiind din bugetul Consiliului Judeţean Dolj.

„Dorim ca, în perioada următoare, să inaugurăm această clădire pentru construirea căreia CJ Dolj a alocat bani din bugetul propriu. Intenționăm, de altfel, să adoptăm o hotărâre a Consiliului Județean prin care clinica să fie trecută în administrarea SCJU Craiova și, în felul acesta, să poată deveni operațională. Valoarea totală a investiției pentru crearea acestei clinici moderne, inclusiv asigurarea dotărilor, ajunge la 7,5 milioane de euro. Cred că va fi una dintre cele mai importante construcții din România ultimilor ani, cu atât mai mult cu cât, de la Timișoara la București și, dacă vreți, până la Sofia, nu mai există o astfel de structură care să fi fost realizată exclusiv de către o autoritate publică locală. Este un obiectiv pe care ni l-am dorit foarte mult și apreciez că rezultatul este unul de excepție, aspect care va fi evidențiat atunci când va fi salvată prima viață în această clinică”, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica