luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pacienţii violenţi, trecuţi într-un registru, la SJU Târgu Jiu

De la 1 martie, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu vor fi puse la dispoziţia cadrelor medicale registre în care angajaţii unităţii vor putea nota agresiunile la care sunt supuşi. În funcţie de ceea ce se notează acolo şi după o analiză riguroasă, agresorii sunt identificaţi şi vor suporta consecinţele, conform legislaţiei în vigoare.

Pedepsele pentru agresori sunt prevăzute în Legea 212/2012 care completează Legea 95/2006. De menţionat că de identificare, acte premergătoare şi chemare în judecată a agresorilor corpului medical se va ocupa Sindicatul Sanitas, bineînţeles cu acordul salariatului agresat. La Spitalul Târgu Jiu va exista câte un registru pe fiecare secţie, inclusiv în Policlinică. Registrul conţine rubrici precum: nume, prenume, funcţie, spital-secţie, data, ora, descrierea evenimentului şi semnătura”, a explicat Valentin Popa, preşedintele SANITAS Gorj.

Un astfel de registru ar putea fi implementat şi în alte unităţi spitaliceşti din Gorj, după cum susţin reprezentanţii SANITAS. Această federaţie a demarat o campanie, „Nu agresaţi cadrele medicale”, proiect ce îşi propune apărarea corpului medical, prin crearea unui cadru legal care să descurajeze violenţa de orice natură.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica