vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mangia vrea victoria cu Dinamo: „Vom trimite cea mai bună echipă în Ștefan Cel Mare”

Jucătorii lui CSU Craiova vor reveni duminică în campionat cu un derbi de tradiție contra lui Dinamo București. Echipa craioveană va evolua în deplasare, pe stadionul Ștefan Cel Mare, duminică, de la ora 20.45, în fața rivalei eterne. În turul sezonului, craiovenii nu au reușit o victorie împotriva alb-roșilor, partida încheindu-se la egalitate, scor 2-2, dar formația olteană își dorește o victorie în fieful dinamoviștilor, simțindu-se pregătită pentru a scoate maxim de puncte din Groapă.

Devis Mangia, antrenorul jucătorilor de la CSU Craiova, este încrezător în echipa sa și va trimite cea mai bună formulă la ora jocului din Ștefan Cel Mare, cu excepția lui Kelic și Băluță, care sunt suspendați pentru cumul de cartonașe galbene.

Este un meci foarte dificil, cu o echipă care se bate pentru play-off. Este o echipă bună, care a schimbat mulți jucători în această iarnă. Ambele meciuri cu Dinamo sunt importante, și cel din campionat și cel din Cupă, dar primul este cel mai important pentru că este primul, adică cel de duminică. Vom trimite în teren cel mai bun prim 11. Nu îi vom putea utiliza pe Kelic și Băluță, pentru că sunt suspendați, dar ceilalți dacă sunt în regulă, vom juca cu cea mai bună echipă. Sper că vom avea parte de un fotbal bun, așa cum a fost cu Viitorul sau cu CFR, dar nu sunt sigur că se va întâmpla așa”, a declarat Mangia, antrenorul echipei craiovene, care vrea ca suporterii craioveni să le fie alături și în deplasare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sper ca în tribune să fie mulți suporteri de-ai noștri, chiar dacă nu jucăm pe Arena Națională, aș fi preferat acolo. Când jucăm acasă, suporterii ne sunt de mare ajutor, așa că îi vrem să ne fie alături și în deplasare, mai ales cu Dinamo”, a mai spus tehnicianul.

Întrebat de repetate ori despre transferurile care mai vor avea loc la echipă, Mangia nu a dorit să vorbească despre acest aspect, dar este încântat că nu au plecat jucătorii de bază în această iarnă.

Mie nu îmi place să vorbesc despre transferuri și nu o voi face. Eu mă concentrez pe echipa pe care o am și pe următorul meci, întotdeauna. Mă bucur că a rămas nucleul de bază și nu a plecat niciun jucător, este important pentru evoluția echipei și munca pe care o depunem”, a spus antrenorul.

Dinamo luptă de asemenea pentru calificarea în play-off, aflându-se pe locul șapte cu 34 de puncte, la egalitate cu locul șase ocupat de FC Viitorul. CSU e clasată pe locul trei, cu 43 de puncte.

Mitriță: Trebuie să avem atitudinea potrivită și putem câștiga ambele meciuri”

CSU va întâlni Dinamo de două ori în luna februarie, prima dată duminică în campionat și apoi la finalul lunii în sferturile Cupei României. Alex Mitriță este de părere că dacă echipa craioveană va aborda o atitudine potrivită în ambele meciuri va putea câștiga.

Va fi un meci foarte greu, trebuie să intrăm sută la sută pregătiți. Ce am pregătit în această pauză trebuie să arătăm pe teren, și dacă vom face asta cu siguranță nu o să avem probleme. Am mare încredere în această echipă, de asta am și venit aici. Dacă vom avea atitudinea potrivită, cu siguranță vom câștiga în ambele meciuri cu Dinamo. Noi suntem echipa favorită în acest meci, echipa mai bine clasată. Jucăm un fotbal frumos, nu îmi este frică de Dinamo dacă va juca agresiv. Noi trebuie să avem o atitudine bună și să câștigăm. Pentru mine nu contează așa mult rivalitatea dintre Craiova și Dinamo, noi trebuie să intrăm pe teren și să dăm ce avem mai bun”, a spus Alex Mitriță.

Politica