vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Războiul dintre prefect și Mirela Pintea Enea a ajuns la Curtea de Apel Craiova

A avut loc o primă bătălie însă nu s-a îngropat securea războiului dintre prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, și inspectorul general școlar de la ISJ Mehedinți Mirela Pintea Enea. Procesul dintre cei doi, judecat pe fond la Tribunalul Mehedinți, a ajuns în prezent în faza de apel la Curtea de Apel Craiova. Dosarul cu pricina a fost înregistrat în data de 11 ianuarie 2018 la Secția I Civilă a Curții de Apel Craiova. Până în prezent nu s-a afișat data primei ședințe de judecată. Ambele părți au urmat calea de atac a deciziei Tribunalului Mehedinți: Nicolae Drăghiea a făcut apel în data de 27.11.2017 iar Mirela Pintea Enea a făcut apel în data de 18.12.2017. Trebuie spus că aceasta din urmă a câștigat o primă bătălie însă nu așa cum i-ar fi convenit. Mai precis a obținut în instanță o sumă de bani mult mai mică față de cât a solicitat.

Mirela Pintea Enea vrea 250.000 de lei de la prefect pentru defăimare

Tribunalul Mehedinți a decis ca prefectul Nicolae Drăghiea să plătească 5.000 de lei daune morale reclamantei Mirela Pintea Enea, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți. Reclamanta a solicitat în instanță prefectului o sumă mult mai mare, 250.000 de lei, pe considerentul că prefectul Nicolae Drăghiea i-ar fi adus prejudicii de imagine prin o serie de declarații defăimătoare la adresa ei. După cum se vede niciuna dintre părți nu este mulțumită de decizia Tribunalului Mehedinți de vreme ce și reclamantul și pârâtul au urmat calea de atac rămasă și anume apelul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Nici vorbă de declarații defăimătoare, cu conotație sexuală!”
Prefectul Nicolae Drăghiea a declarat că nu se consideră vinovat cu nimic și că are încredere în justiție. Rugat să explice de ce crede totuși că a fost acționat în judecată, Nicolae Drăghiea a spus că într-un anumit context ar fi declarat pentru o televiziune că ,,la un moment dat o să se termine odată cu funcționarii ăștia publici care și-au obținut funcțiile prin bătături la frunte și la genunchi iar dumneaei a considerat că această declarație a mea pusă într-un anumit context ar avea o conotație sexuală. Nici vorbă de declarații defăimătoare cu conotație sexuală. Mai mult decât atât eu nici nu i-am pronunțat numele reclamantei”, a declarat prefectul Nicolae Drăghiea.

,,Nu așa se vorbește despre o doamnă. Are și dumnealui fiică, soție!”
Contactată telefonic și rugată să ne spună și opinia dumneaei, Mihaela Pintea Enea ne-a declarat: ,,Domnul prefect Drăghiea m-a jignit în repetate rânduri. Nu așa se vorbește despre o doamnă. Are și dumnealui fiică, soție, fiica dacă nu mă înșel lucrează tot în învățământ. Eu nu am făcut decât să-mi apăr demnitatea și onoarea. Este vorba de atitudinea domnului prefect în ceea ce mă privește. Probabil am deranjat prin munca mea! Nu știu dacă suma ce reprezintă daunele morale este mare sau mică, numai justiția poate aprecia acest lucru. Sper să se facă dreptate și eu am încredere în justiție, nu numai dumnealui”, ne-a declarat Mirela Pintea Enea.

Politica