vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Handbalistele lui Burcea sunt în grupele Cupei EHF

SCM Craiova a obținut calificarea mai departe în competiția europeană după ce și-a păstrat avantajul căpătat în urma meciului tur în fața echipei maghiare pe care a întâlnit-o în ultima fază preliminară înainte de accederea în grupe.

Craiovencele s-au impus în primul meci cu Debrecen la cinci goluri diferență, scor 24-19, în Sala Polivalentă din Craiova, iar duminică seara s-a disputat și returul dintre cele două formații, în Ungaria.

Pe terenul echipei maghiare lucrurile nu au mai mers la fel de bine pentru elevele lui Burcea, în sensul că o victorie era mult mai greu de obținut. Totuși, pentru SCM Craiova era îndeajuns și un eșec sub cinci goluri diferență pentru a obține calificarea, ceea ce s-a și întâmplat în partida din Ungaria. Debrecen a câștigat în fața echipei oltene cu scorul de 26-24, asta după ce la pauză trupa pregătită de Bogdan Burcea se afla cu un gol în fața gazdelor, tabela indicând 14-13 în favoarea echipei oaspete. În a doua repriză, craiovencele s-au ținut mai mereu aproape de unguroaice, iar cel mai mult posibil pentru echipa din Debrecen a fost să se impună la două goluri diferență, insuficient pentru a merge mai departe în Cupa EHF. Calificarea a ajuns astfel la SCM Craiova, care a câștigat la general cu 48-45 dubla în fața echipei maghiare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost un joc bun de ambele părți. Noi și Debrecen suntem două echipe aflate la același nivel, amândou ne-am dorit calificarea. Este cel mai mare rezultat din istoria clubului nostru. Mulțumesc tuturor pentru ajutorul acordat. Le urez succes celor de la Debrecen pe mai departe”, a declarat Bogdan Burcea, antrenorul lui SCM Craiova.

Cristina Zamfir, cea mai bună marcatoare a Craiovei din jocul din Ungaria, este extrem de fericită de această calificare, obținută în fața unei echipe puternice.

Important este că am reușit să ne calificăm, chiar dacă am făcut-o în urma unei înfrângeri. Am întâlnit o echipă puternică, cu ambiție, care și-a dorit foarte mult să câștige. Mă bucur enorm că echipa mea este cea care merge mai departe”, a declarat Cristina Zamfir.

Alături de echipa olteană, în faza grupelor a avansat și HC Zalău, care a trecut de Hypo Viena în preliminarii. Cele două își vor afla joi adversarele din grupele acestei întreceri continentale.

Debrecen – SCM Craiova 26-24

Debrecen: Horvat-Pasztor, Lajtos – portari; Varsanyi 4, Csaki 3, Harsfalvi 3, Punko 4, Tovizi, Vantara Kelemen 3, Hajduch, Sirian, Zamfirescu 2, Grigel 5, Palsdottir 2, Szabo, Borges, Roman.

SCM Craiova: Dumanska, Stanciu, Lung – portari; Rădoi, Trifunovic, Şelaru 3, Pricopi 3, Ţicu 1, Popescu, Nikolic 5, Ardean, Tudor 1, Stoican, Klikovac 2, Vizitiu 1, Florianu 9.

Sursăfoto: prosport.ro

Politica