vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Birocrația obținerii avizelor trebuie simplificată

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: ”Guvernul poate găsi soluții pentru a simplifica obținerea avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu fără a fi periclitată siguranța publică”.

Intrarea în legalitate a tuturor instituțiilor publice din perspectiva avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu nu mai poate fi amânată. Sunt atâtea activități/instituții/clădiri care, fie funcționează la limita legalității, fie sunt închise din motive care țin mai degrabă de o birocrație negativă decât de motive reale de siguranță publică.

Considerăm că guvernul are datoria să elaboreze un act normativ clar, cu prevederi simplificate, prin care siguranța publică să fie asigurată la cel mai înalt nivel, fără închiderea nejustificată, birocratică a unor activități/instituții/clădiri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un asemenea act normativ trebuie să deblocheze acordarea avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu ținându-se cont de realitățile de pe teren nu de cele pur birocratice, inhibitoare de inițiativă și acțiune. Legislația trebuie să sprijine dezvoltarea nu să-i pună piedici suplimentare. Amenințarea cu amenzi mari, punerea tăvălugului amenzilor mari în funcțiune nu rezolvă pe fond problema.

În Dolj, zeci de unități școlare, Sala Polivalentă, şcoli, licee, grădiniţe şi mai multe instituţii publice din Craiova funcţionează fără avize de securitate la incendiu. Deficienţe în acest sens au fost constatate de asemenea și la sediile Companiei de Apă Oltenia S.A., Termo Craiova SRL, RAT SRL Craiova, SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, Filarmonica Oltenia, Opera Română, precum şi la sediul primăriei.

Desele schimbări de legislație din perspectiva ISU nu au făcut altceva decât să transforme mai toate proiectele vechi în proiecte ”ilegale” din perspectiva securității la incendiu.

Noi cei de la ALDE credem că trebuie ieșit urgent din acest ”cerc vicios” în care statul se amendează sau se pregătește să se amendeze pe sine însuși.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica