vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării

Fostul președinte al Consiliului Județean Olt, senatorul Paul Stănescu, a fost votat, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, pentru a prelua funcția de Ministru al Dezvoltării. În plus, Stănescu ajunge vicepremier în Guvernul României. Propunerea va fi înaintată astăzi președintelui Iohannis.

Social-democraţii au votat în unanimitate propunerile. Astfel că în locul lui Sevil Shhaideh va veni Paul Stănescu, care va primi şi funcţia de vicepremier. Noul ministru al Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, va fi Felix Stroe, iar noul ministru delegat pentru Fonduri Europene va fi Marius Nica.

După cum chiar Liviu Dragnea anunţa, înainte de începerea şedinţei CExN, propunerile vor fi înaintate preşedintelui Klaus Iohannis în cursul zilei de luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, funcţia de chestor al Senatului, ocupată până acum de Stănescu, va fi preluată de fostul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu. Sevil Shhaideh va rămâne în guvern, pe funcţia de consilier de stat, în timp ce Rovanei Plumb îi va reveni şefia Comisiei de Afaceri Europene din Camera Deputaţilor.

Paul Stănescu are 60 de ani, este senator, absolvent al Facultăţii de Agronomie din Craiova şi al unui curs de management economic. Din 1982, când a terminat facultatea, a fost director al Fabricii de conserve Caracal, apoi director al IAS Studina, director Agromec Vişina şi, timp de două mandate, preşedinte al Consiliului Judeţean Olt. În perioada 2005-2006 a fost la cursuri în Franța și Italia.

Ca senator, este co-semnatar pentru 19 iniţiative legislative şi a avut 9 declaraţii politice, pe diverse teme: „Referendumul pentru familie, un demers corect şi legitim pentru clarificarea art. 48 din Constituţia României”, „PSD a promis o guvernare axată pe programul de guvernare, şi nu pe interesele înguste ale unor personaje politice”, „Ostilitatea PSD-ului faţă de capitalul străin nu este decât folclor urban” sau „Bunăstarea românilor în România şi UE se măsoară în cifre şi promisiuni îndeplinite”, după cum arată europafm.ro. Stănescu este chestor al Senatului şi membru în grupurile de pritenenie cu Letonia, Mongolia şi Cipru, precum şi membru în comisiile de agricultură şi pentru drepturile omului.

Paul Stănescu deţine o casă de 299 metri pătraţi în Vişina şi un apartament în Craiova, un autoturism Nubira şi un cont de 24.136 de lei deschis în 2017 la BRD.

Politica