vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/Plantație de cannabis în Mehedinți. 2 tone de droguri, confiscate

Două tone de cannabis au fost confiscate de procurorii DIICOT în urma unor percheziții efectuate în Mehedinți. Anchetatorii au descoperit în satul Poiana Gruii , comuna Gruia, o plantație de cannabis întinsă pe o suprafață de 4.000 metri pătrați. Plantele au fost crescute de un bărbat de 38 ani, pe terenul bunicului său, la cererea unui italian din Napoli.

În  fapt, s-a reținut că pe raza județului Mehedinți, respectiv a satului Poiana Gruii, pe o suprafaţă de 4.000 m2, a fost înfiinţată o cultură de cannabis,  plantele fiind cultivate simetric, pe 13 rânduri, la o distanță de 50-60 de centimetri între ele. Plantele cu o înălțime de 1,5 metri  se aflau în ultima etapă a vegetației înainte de recoltare. De asemenea la cultura respectivă a fost identificată și o instalație de irigat, în sistem de picurare, ce asigura irigarea plantelor. Plantele de cannabis identificate au fost plantate și întreținute de către un suspect, în vârstă de 38 de ani, pe terenul bunicului său (la care locuieşte fără forme legale), la cererea unui cetățean italian originar din Napoli, pentru care a lucrat în perioada 2012-2016. Pentru  lucrările de întreţinere (în general curăţare a buruienilor), suspectul a fost ajutat de către tatăl său precum  şi de către alte persoane din sat pe care le-a plătit cu ziua.  Pe perioada verii, suspectul  a păzit în permanenţă plantaţia de cannabis, acesta având montat şi un cort la marginea plantaţiei iar în prezent asigura paza din autoturismul său. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că suspectul a cumpărat  în luna iulie a acestui an, o locuinţă la marginea satului Poiana Gruii, la circa 500 m de plantaţia de cannabis, locuinţa urmând a fi folosită pentru a prelucra plantele de cannabis ce vor fi recoltate”, arată DIICOT.

Vineri, procurorii DIICOT Mehedinți împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinţi au acţionat pentru prinderea în flagrant a suspecţilor, respectiv doi cetăţeni italieni și trei cetăţeni români. În urma perchezițiilor efectuate, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 2 tone de cannabis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

11 persoane au fost duse la audieri în acest caz în care se fac cercetări pentru

cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept”, şi de ,,cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”.

Politica