vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Exerciţiu militar multinaţional în Vâlcea

În această lună, municipiul Râmnicu Vâlcea este unul dintre oraşele României gazdă a Exerciţiului multinaţional Saber Guardian 17, la care vor participa militari din SUA, Germania şi România.

Consiliul Municipal al Râmnicului şi-a dat deja acordul pentru găzduirea exerciţiului NATO şi a aprobat darea în folosire gratuită de către trupele militare care vor campa în oraşul nostru pe două terenuri: tronsonul din B-dul Dem Rădulescu, cuprins între sensul giratoriu de la intersecţia cu str. Ostroveni şi sensul giratoriu de la intersecţia cu str. Ştrandului (DN 67) şi terenul în suprafaţă de 1,5 ha situat în tarlaua 112, punctul „porcărie-Râureni”.

De asemenea, Primăria Mihăeşti i-a anunţat ieri pe locuitorii comunei că în perioada 10 – 20 iulie 2017, pe islazul Negreni vor ateriza mai multe elicoptere de tip Black Hawk şi Chinook, rugându-i să nu intre în panică pentru că se vor desfăşura doar activităţi de antrenament în cadrul exerciţiului multinaţional Saber Guardian 17.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Aducem la cunoştinţa publică că în comuna Mihăeşti se desfăşoară doar activităţi de campare (staţionare) şi NU se vor desfăşura exerciţii militare în care să se folosească muniţie”, este anunţul Primăriei Mihăeşti.

„Aproximativ 25.000 de militari din 22 de ţări aliate şi partenere vor participa, în perioada 11-20 iulie, la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2017. În marja SG17 sunt planificate şi alte acţiuni şi evenimente de sprijin, în zilele premergătoare sau ulterioare exerciţiului. Pentru mărirea eficacităţii acestuia, SG17 va fi sprijinit de câteva exerciţii de mai mică amploare ale SUA şi ţărilor partenere şi aliate din Europa care vor avea loc, în vara acestui an, în regiunea Mării Negre, facilitându-se, în acest mod, execuţia unei game largi de acţiuni militare pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii în zonă, contribuind astfel la întărirea posturii de descurajare. Exerciţiul Saber Guardian se organizează anual începând cu 2013, fiind găzduit până în prezent, prin rotaţie, de Bulgaria, România şi Ucraina. SG17 este inclus în Programul exerciţiilor întrunite ale Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creşterii interoperabilităţii la nivel întrunit şi multinaţional cu forţele naţiunilor aliate şi partenere”, informează site-ul Ministerului Apărării Naţionale.

De pe acelaşi site al MApN aflăm că în programul Exerciţiului Saber Guardian 17, judeţul Vâlcea apare în data de 16 iulie 2017 cu o trecere peste un curs de apă pe timpul nopţii. Aceste exerciţii urmăresc să demonstreze capabilităţile întrunite şi multinaţionale superioare ale SUA, aliaţilor şi partenerilor şi evidenţiază coeziunea, unitatea şi solidaritatea acestora în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni.

voceavalcii.ro

Politica