luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova testează jucători străini

Cu doar două transferuri parafate până în acest moment, prin aducerea lui Bărbuț și Roman, echipa craioveană are sub supraveghere în cantonamentul din Austria doi jucători din afara țării.

Mijlocașul italian Alessandro Scialpi se pregătește sub comanda lui Mangia de câteva zile, prinzând și câteva minute în amicalul cu FC Ufa, pentru a vedea dacă să potrivește dorințelor tehnicianului pentru a fi transferat. În vârstă de 25 de ani, jucătorul italian nu a evoluat la un nivel înalt până acum în cariera sa. Are în CV doar echipe din ligile inferioare ale Italiei și niciun nume răsunător. Cel de-al doilea jucător care a sosit duminică seara în stagiul centralizat al formației oltene pentru a fi testat pe parcursul cantonamentului provine din Republica Centrafricană și are o experiență de două sezoane în Liga I. Fundașul Manassé Enza-Yamissi, în vârstă de 27 de ani, se află în probe la Craiova. Acesta a jucat pentru Petrolul Ploiești în perioada 2012-2014, timp în care a evoluat în 38 de meciuri. Jucătorul de culoare a mai trecut pe la echipele Auxerre (2006–2007), Nîmes Olympique (2008–2009), Sochaux B (2009–2010), SC Amiens (2010–2012), Gil Vicente (2014–2015) și Orléans (2015).

Mangia a rămas fără secund

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cel adus ca să îl sprijine pe Devis Mangia în activitatea de antrenor principal a părăsit gruparea craioveană pentru a-și continua cariera sa de principal la o echipă din liga secundă a României. Ca urmare a locului lăsat liber la Dunărea Călărași de plecarea lui Adrian Mihalcea la UTA, oficialii echipei l-au contactat pe Adrian Iencsi pentru a ocupa conducerea băncii tehnice, iar fostul rapidist și-a schimbat orientarea după această ofertă, preferând să fie antrenor principal la o echipă de divizia a doua decât secund în Liga I.

Cred că s-au supărat pe mine, normal până la urmă, dar mai cred şi că m-au înţeles. Am decis să urmez drumul de antrenor principal, este singurul motiv care m-a împins să plec de la Craiova. Am avut parte de o experienţă scurtă, dar foarte intensă. Nu spun acum acest lucru ca să-i îmbunez pe cei de la Craiova, chiar cred că această echipă se va bate la campionat datorită jucătorilor valoroşi, a antrenorului extrem de pregătit şi a condiţiilor realmente extraordinare puse la dispoziţie de conducere. Am plecat doar pentru că prefer să fiu antrenor principal, nu secund. Şi a venit această ofertă insistentă a celor de la Dunărea Călărași. A fost o hotărâre extrem de delicată să renunţ la condiţiile oferite, plus că oamenii de la Craiova s-au purtat corect cu mine. Dar, aşa cum am mai spus, sper că m-au înţeles”, a declarat Iencsi pentru digisport.ro

Politica