marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Contractul dintre Primăria Slatina şi firma care preia administrarea spaţiilor verzi, încheiat săptămâna viitoare

După ce aleşii locali au aprobat delegarea gestiunii serviciului de spaţii verzi şi întreţinere locuri de joacă şi fântâni arteziene către SC Dezvoltare Urbană Slatina SA, firma înfiinţată de municipalitate pentru a prelua activitatea Rupiah SA, urmează parafarea contractului dintre cele două părţi. Această procedură ar urma să fie finalizată, săptămâna viitoare, potrivit reprezentanţilor Primăriei Slatina.

Viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu, a explicat care sunt următorii paşi, înainte de încheierea efectivă a contractului. „Este vorba de o hotărâre de consiliu care priveşte delegarea gestiunii, prin negociere directă, cu societatea primăriei. Ce am hotărât astăzi este, de fapt, aprobarea caietului de sarcini care are ca şi anexe normativele de spaţii verzi şi terasament din anii 1961 şi 1981, în care sunt explicate foarte clar toate operaţiunile ce ţin de întreţinerea, amenajarea domeniului public ce cuprinde spaţiul verde, fântânile şi locurile de joacă. Pentru a scoate orice îndoială din acest proiect, pot să afirm că negocierea directă cu societatea primăriei va fi doar în ceea ce priveşte normarea muncii. Materialele şi tot ceea ce se foloseşte în procesul de amenajare şi întreţinere sunt lipsite de orice formă de profit şi de adaos comercial, în relaţia cu primăria”, a declarat viceprimarul.

Stăncioiu a ţinut să precizeze că noul contract va presupune cheltuieli mai mici pentru bugetul primăriei. „Este o reducere semnificativă a cheltuielilor şi foarte transparent explicată. Cine vrea să consulte caietul de sarcini şi anexa este liber să se uite pe ele. Ce pot să mai adaug este că timp de 30 de zile societatea Dezvoltare Urbană Slatina va trebui să vină cu o fundamentare de preţ foarte la obiect şi să purtăm o negociere pe manopera efectivă de lucru în spaţiul verde şi în locurile de joacă şi fântâni”, a mai spus vicele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El şi-a exprimat speranţa că încheierea noului contract va fi parafată, săptămâna viitoare, noile amenajări peisagistice ale spaţiului verde urmând să fie făcute, până la sfârşitul lunii. „Noi sperăm ca, într-un termen optimist, săptămâna viitoare să încheiem contractul, să acordăm bunurile de retur, precum şi tot domeniul verde ce cuprinde spaţiul verde măsurat. Trebuie să menţionez că avem peste 360.000 de metri pătraţi de spaţiu verde măsurat, la nivelul evidenţei publice Slatina. Aceştia vor fi acordaţi societăţii respective. Noi sperăm ca până la sfârşitul acestei luni să fie totul funcţional şi foarte frumos amenajat”, a conchis Claudiu Stăncioiu.

Contractul de concesiune a serviciului de îngrijire a spaţiilor verzi din municipiu încheiat între Primăria Slatina şi asocierea de firme Rupiah, Hiwaters şi Fraicon a încetat, la sfârşitul lunii februarie, cu acordul părţilor, înţelegerea fiind vizată şi de consilierii locali.

Contractul era din anul 2010, pe o perioadă de 30 de ani, scadenţa fiind, aşadar, în anul 2040. Anul trecut, acesta fusese renegociat la o perioadă de 10 ani. Încă de la început, în spaţiul public au apărut informaţii privind facturi umflate emise de societatea comercială către municipalitate. Reprezentanţii Primăriei Slatinei spun că, în anul 2016, valoarea medie a facturilor se ridica la aproximativ cinci miliarde lei vechi.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica