vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autoturismul unui medic slătinean, furat din faţa casei. Furtul a fost surprins de camerele de supraveghere ale vecinilor

Trei tineri au fost surprinşi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de camerele de supraveghere ale unor vecini ai proprietarilor, în timp ce fură un autoturism, pe strada Livezi din Slatina, şi pleacă nestingheriţi la volanul acestuia. Poliţiştii încearcă să-i identifice pe hoţi, între timp solicitând punerea în urmărire naţională a maşinii.

Păgubită a fost familia medicului pneumolog Cristina Iordache, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, care a povestit, pentru Jurnalul Olteniei, cum s-a trezit duminică dimineaţă că autoturismul Renault Fluence, în valoare de 50 de mii de lei, dispăruse din faţa porţii, unde fusese parcat cu o seară înainte. „Norocul” hoţilor a fost că aceştia au găsit cheia autoturismului furat, în torpedoul unui alt autoturism al familiei, parcat în apropiere.

„Noi aveam două maşini – acest Renault, de un an de zile, şi un Cielo, de 20 de ani, parcate unul în spatele celuilalt, în faţa porţii, pe strada Livezi, numărul 23. Pe camerele supraveghere ale unor vecini, se văd cum au forţa portierele la încă două maşini, nereuşind să le deschidă. Deşi Cielo nu intră în raza camerelor de supraveghere, ei au forţat uşile, au deschis-o pe cea din dreapta, şi au deschis şi torpedoul. În torpedo, soţul meu uitase cheia de la Renault. Au luat cheia şi au plecat cu maşina. Se pot vedea tot pe cameră, pe o altă străduţă, cum conduc nestingheriţi”, a explicat ea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întregul furt a fost surprins de camere de supraveghere ale unui vecin al familiei Iordache, poliţiştii încercând acum să vadă dacă autovehiculul a fost surprins şi de alte camere ale sistemului de supraveghere al municipiului.

„Duminică dimineaţa, la ora 10.00, ne-a sunat vecinul care pleca cu maşina sa să ne spună că avem uşa deschisă la Cielo. (…) Am anunţat poliţia, au venit şi au luat amprente de pe Cielo, au văzut filmările şi au spus că vor lua şi restul filmărilor, de pe străzile principale, să vadă dacă apare pe vreo stradă”, a mai spus Cristina Iordache.

Ea a opinat că hoţii sunt adolescenţi, din ce se vede în imaginile surprinse de camere. „Cred că este vorba de nişte puştani, de 17-18 ani. Pe camerele de supraveghere se poate vedea cât sunt de mari, de graşi, în schimb au capul acoperit cu glugi şi nu li se văd feţele”, a adăugat păgubita.

Autoturismul, în urmărire naţională

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu, a declarat că poliţiştii au deschis un dosar penal pentru furt calificat, autoturismul urmând să fie pus în urmărire naţională. „Prin 112, am fost sesizaţi că în noaptea de 25 spre 26 martie, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul Renault Fluence, parcat în faţa imobilului, situat pe strada Livezi, prejudiciul fiind de 50 de mii de lei. Urmează a se solicita punerea în urmărire naţională a autoturismului. Au fost întocmite acte sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a declarat reprezentantul IPJ.

Politica