vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Hoți însetați la Bălăcița-Mehedinți: Au furat 100 litri de vin și 20 de țuică

Polițiștii mehedințeni au întocmit dosare penale în cazul unor hoți care au furat din beciul unui consătean de-al lor tot vinul și toată țuica. Practic l-au lăsat pe omul în cauză fără pic de băutură. Au sustras 100 litri de vin și 20 de țuică. La data de 8.01.2017, ora 23:30, poliţiştii Postului de Poliție Bălăcița, au fost sesizați telefonic, de către un bărbat în vârstă de 54 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinți, cu privire la faptul că, persoane necunoscute au pătruns într-o anexă a locuinței sale din satul Dobra, comuna Bălăcița, de unde au sustras mai multe bunuri. La fața locului s-au deplasat poliţiştii Secției 7 Poliție Rurală Vânju Mare, care au efectuat verificări în cauză, stabilind că persoane necunoscute au pătruns, prin forțarea încuietorii unei uși, în beciul locuinței persoanei vătămate, de unde au sustras 100 litri vin, 20 litri țuică și un bidon de 20 litri ulei pentru drujbă, cauzând un prejudiciu de 2.000 lei.La scurt timp, poliţiştii au identificat doi tineri de 16, respectiv, 22 de ani, ambii din localitatea Dobra, bănuiţi de comiterea furtului. Pe numele celor doi au fost intocmite dosare penale.

Permise auto suspendate cu duiumul

Timp de trei zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 180 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 29 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 12 permise de conducere. În perioada 06 – 08 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare. Astfel, poliţiştii au întocmit 5 dosare penale şi au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 29 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 8 sancţiuni pentru lipsă acte, 6 pentru defecţiuni tehnice constatate, iar 26 de sancţiuni pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 12 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric, limitelor legale de viteză şi conducerea sub influenţa alcoolului. De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. În zilele următoare poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

Prins la volanul unei mașini neînmatriculate

La data de 6.01.2017, ora 16.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, Biroul Rutier, au oprit pentru control, pe strada Cicero, la intersecţia cu strada C.D. Ionescu, un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 36 ani, din comuna Iloviţa, judeţul Mehedinţi.

În urma verificării autoturismului în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că acesta era radiat din circulaţie de autorităţile din Austria din data de 16.10.2015. Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Politica