luni, mai 13, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Speră la a patra victorie

În acest sezon CSU a ratat cam tot ce se poate, în principal accederea în play-off, dar şi ambele Cupe, a României şi a Ligii, după ce a ieşit încă din primele tururi eliminatorii. Acum, odată cu anunţarea celor de ASA Tg. Mureş în insolvenţă şi posibilitatea ca Dinamo să nu aibă nici ea drept de participare în cupele europene din acelaşi motiv al isolvenţei din care a ieşit mai târziu decât o prevedere regulamentul, pentru craioveni s-a iscat o nouă provocare: clasarea pe poziţia a şaptea a play-out-ului şi normal intrarea în Europa. La vremea respectivă, directorul general a echipei declara, pe la televiziuni şi nu numai, că acest loc va deveni obiectivul formaţiei şi vor încerca să-l obţină.

Disputa anterioară, de la Iaşi, a venit însă ca o puternică lovitură în ceafa craiovenilor care au fost umiliţi de jucătorii gazdă cu un 3-0 de neprezentare.

O lovitură de moral în perspectiva meciului din acest weekend cu CFR Cluj, o altă formaţie năpăstuită de aceiaşi insolvenţă, dar care fotbalistic a stat mai bine decât formaţia craioveană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De-a lungul celor patru întâlniri, în cei doi ani de prezenţă pe prima scenă a noului team craiovean, oltenii stau mai bine ca palmares. Au obţinut două victorii, o remiză şi o înfrângere. Dacă la primul dans al celor combatate de sâmbătă rezultatul a fost unul alb, 2015 a fost cu noroc pentru trupa pregătită acum de Mogo şi Naicu, obţinând două victorii 3-0 pe Extensiv şi 2-1 la Cluj. Cei care s-au impus în sezonul regulat au fost ardelenii 1-0 chiar pe Extensiv şi acum vor dori să echilibreze balanţa.

Va fi un joc greu pentru ambele echipe, dar Craiova stă destul de bine în acest play-out pe teren propriu, obţinând trei succese şi speră să le continue.

Este posibil, dar cu o altă prestaţie şi altă mentalitate decât la Iaşi. Un argument în acest sens sunt posibilele reveniri ale lui Vătăjelu şi Mateiu, primul fiind recuperat fizic după accidentare încă dinintea partidei din Moldova, dar protejat de antrenori. Cu cei doi în teren, CSU are altă forţă.

Partida are loc, mâine, de la ora 15.00, pe arena Extensiv din Parcul Nicolae Romanescu.

 

Politica