joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Elevii doljeni au comis fapte penale la şcoală

Poliţiştii doljeni s-au preocupat de menţinerea ordinii publice şi îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, fiind un obiectiv prioritar al M.A.I. care s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile Legii nr. 35/2007 modificată şi completată prin Legea nr. 29 din 2.03.2010, privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ.

Cu toate acestea, în trimestrul IV al anului 2015 în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj au fost înregistrate 15 (-28,5%) fapte de natura penală, toate comise în incinta unităţilor şcolare. Faptele comise de elevi au fost preponderent furturi de la colegi, dar au fost şi violenţi, s-au lovit, s-au luat la bătaie cu ceilalţi colegi.

 

Școli din Dolj nepăzite şi fără gard împrejmuitor

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un lucru care poate pune la îndoială siguranţa elevilor este că încă există unităţi şcolare ce nu sunt prevăzute cu pază de niciun tip, dar şi altele care nu au gard împrejmuitor.

Din totalul unităţilor de învăţământ care funcţionează în judeţul Dolj, 409 sunt asigurate cu o formă de pază/securitate, respectiv 68,7%, conform prevederilor Legii nr.333/2003R, după cum urmează :

– 34 numai cu pază umană ;

– 101 numai cu sisteme de supraveghere video ;

– 274 în sistem mixt (paza umană şi sistem de supraveghere video sau sistem de supraveghere video şi sistem de alarmă).

Un număr de 185 nu sunt asigurate cu pază umană şi/sau sisteme de supraveghere video, respectiv 31,3.

 

Iluminate necorespunzător şi aflate în zone izolate

Un număr de 25 unităţi şcolare nu sunt prevăzute cu gard împrejmuitor, patru dintre acestea sunt chiar în mediul urban şi 21 în mediul rural, şapte (două în urban şi cinci în rural) de unităţi şcolare sunt amplasate într-o zonă iluminată necorespunzător, iar zece unităţi şcolare (două urban şi opt rural) sunt amplasate într-o zonă periferică/izolată.

„Pentru eficientizarea activităţii de asigurare a protecţiei unităţilor de învăţământ preuniversitar, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic din judeţul Dolj, în perioada următoare vom intensifica activităţile de pregătire antiinfracţională şi antivictimală a elevilor în colaborare cu personalul didactic, concomitent cu sensibilizarea cadrelor didactice de a transmite poliţiştilor de proximitate a cazurilor unor elevi cu comportament predelictual în scopul diminuării infracţiunilor care se înregistrează în incinta acestora.

De asemenea, vom continua acţiunile comune cu I.J.J Dolj, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă civică în zona unităţilor de învăţământ, pentru creşterea gradului de siguranţă publică în zona adiacentă, pe traseele de deplasare a elevilor la şi de la cursuri, combaterea abandonului şi absenteismului şcolar, verificarea modului de executare a serviciului de către personalul de pază, în special realizarea controlului accesului în incinta unităţilor de învăţământ”, au transmis luni, reprezentanţii IPJ Dolj.

 

 

 

Politica