duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olguţa Vasilescu, la Neuropsihiatrie: „Spitalul arată ca unul european”

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a mers, miercuri, la Spitalul de Neuropsihiatrie din oraş, unde s-a încheiat renovarea Secţiei de Neuropsihiatrie Infantilă. 

Cu fonduri de la bugetul local au fost schimbate grupurile sanitare, gresia, faianţa, mobilierul şi chiar lenjeriile de pat. Aici sunt nouă saloane cu 25 de paturi pentru pacienţi şi opt paturi pentru însoţitorii copiilor cu vârsta sub trei ani. A fost amenajat şi un loc de joacă, şi, în plus a fost adusă aparatură modernă. 
În Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă sunt internaţi copii cu vârsta de la 1 an la 18 ani, 
cu afecţiuni neurologice şi psihice diverse: epilepsie, deficienţe motorii, convulsii febrile şi infantile; întârziere mintală; schizofrenie; atac de panică, tulburări de conduită; nevroze, tentative suicidare etc. În plus, aici se desfăşoară şi activitate didactică şi pedagogică de specialitate cu rezidenţi de specialitate şi medicină generală.  

”Această modernizare a însemnat igienizarea în totalitate, coridoare, saloane, săli de tratament, chiar şi sălile de curs unde sunt cursurile cu studenţii de la Universitate. Au fost reabilitate toate grupurile sanitare, de asemenea, la etajul patru, Clinica de Neurologie a fost dotată cu instalaţia de climatizare, secţiile de neurologie au fost dotate cu sisteme de «nursing call», s-au montat televizoare în toate saloanele de recuperare neurologică, unde pacienţii au o perioadă mai lungă de spitalizare şi sunt imobilizaţi la pat. S-a dotat spitalul cu foarte multă aparatură medicală modernă”, a afirmat managerul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, dr. Luiza Popa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Investiţia în această secţie a costat 300.000 lei, iar acum „arată aşa cum ar trebui, ca un spital european”, spune edilul şef al urbei.

„Acum putem să spunem că aproape am finalizat spitalul nr. 4 şi spunem „aproape” pentru că mai avem nişte alei la Secţia de la Parc, acoperişul, mobilierul este tot schimbat, în tot spitalul, ca şi în celelalte spitale. La spitalul nr.3 de Boli Infecţioase ar fi trebuit ca până la finele acestui an să terminăm cele două etaje care mai rămăseseră. Din păcate, am făcut trei licitaţii şi s-a prezentat o singură firmă care, din păcate, nu a avut oferta aşa cum scrie la carte şi nu a putut fi atribuit contractul. Dar, banii respectiv nu îi luăm de la spital, ci am decis să îi folosim pentru mobilier. Acum şi acolo este mobilierul schimbat. Vom încerca la anul să reabilităm şi cele două etaje. În Spitalul nr. 2, Filantropia, au mai existat unele probleme. Conducerea spitalului încă nu a înţeles că nu trebuie să îi ascunzi primarului ceea ce este urât că poate se supără. Am aflat de la pacienţi nişte lucruri. Noi cumpărasem saltele şi cearşafuri noi, dar era o asistentă acolo care spunea că nu trebuie schimbate că mai merg cele vechi. Acest lucru m-a deranjat, pentru că vreau ca toţi craiovenii care vin la spitalele Primăriei să fie trataţi în condiţii decente”, a declarat Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

 

Politica