joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Jandarmi pentru o zi ! Jandarmii olteni au avut pentru câteva ore noi colegi

Vineri, 20 noiembrie a.c., douăzeci de elevi din cadrul Liceului Tehnologic Izvoarele s-au aflat în vizită la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt.

În cadrul unui proiect educativ, elevii și-au exprimat dorința de a deveni jandarmi. Ca urmare, aceștia au petrecut câteva ore alături de jandarmii olteni.

Participanților le-au fost prezentate spațiile în care își desfășoară activitatea jandarmii din municipiul Slatina, echipamentul, materialele folosite pe timpul executării misiunilor de asigurare și restabilire a ordinii publice și autospecialele de intervenție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au fost prezentate atribuțiile și misiunile Jandarmeriei Române, condițiile generale de admitere la instituțiile de învățământ superior și postliceal, au fost distribuite materiale informative, preventiv-educative, precum și Revista LEGE ȘI ORDINE editată de Jandarmeria Olt. În cadrul activităților organizate, tinerii au avut ocazia să acționeze autentic în meseria aleasă, au interacționat cu jandarmii, au îmbrăcat o parte din echipamentul de intervenție, experimentând astfel o parte din provocările reale ale acestei profesii.

Prin participarea la acest program, elevii au petrecut câteva ore în 'umbra' jandarmilor, având posibilitatea să observe cum se derulează o zi de lucru în Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt, cum se pregătesc jandarmii, să învețe mai multe despre un loc de muncă, competențele necesare și responsabilitățile aferente lui.

Politica