miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Ansamblul Brâncuşi, repropus la înscriere în UNESCO

În urma recomandarii Comitetului Mondial UNESCO , statul român a decis retragerea dosarului de candidatură al Ansamblului Brâncuşi din Târgu Jiu pentru înscrierea în patrimoniul mondial UNESCO, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Institutul Naţional al Patrimoniului (INP). Experţii naţionali în domeniu se consultă cu experţi UNESCO şi ICOMOS (The International Council on Monuments and Sites), astfel încât dosarul să fie completat, revizuit şi redepus spre evaluare în cadrul unei noi sesiuni a Comitetului UNESCO, iar documentele pentru nominalizare urmează să fie completate şi redepuse.

INP susţine că recomandarea de neînscriere dată de Comitetul mondial UNESCO nu este o procedură excepţională, dar este aplicată şi de alte state care au considerat că ar putea avea mai multe şanse pentru propunerile lor în sesiunile viitoare.

Oficialii Institutului Naţional al Patrimoniului sunt optimişti privind şansele dosarului, având în vedere că Declaraţia de valoare universală a Ansamblului Brâncuşi a fost acceptată de ICOMOS, potrivit aceluiaşi comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica