vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ponta autosuspendat de la șefia PSD. PSRO: „Ce este mai important: partidul sau țara?”

Victor Ponta şi-a anunţat suspendarea din funcţiile de conducere ale PSD. Motivul este anchetarea sa de catre DNA. Ponta spune, într-o scrisoare adresată colegilor de partid, că nu vrea ca situaţia sa juridică actuală să afecteze partidul. Despre ţară, nimic. Asta a observat şi partidul lui Mircea Geoană, PSRO, care îi cere lui Ponta să demisioneze din fruntea Guvernului.

"Sunt din 2002 membru PSD si sunt convins ca intreaga mea viata politica se va desfasura doar alaturi de acest partid si de valorile pe care le reprezinta. Vreau sa va multumesc inca o data dvs. si tuturor membrilor PSD pentru onoarea suprema pe care mi-ati facut-o in 20 Februarie 2010 atunci cand m-ati ales ca lider al vostru… PSD a fost si va fi mereu singurul partid in care am activat politic, pe care il iubesc si cu care ma voi mandri mereu. Am incercat sa fiu un plus pentru partid si un lider cu care sa va mandriti. Nu am considerat niciodata ca pozitia sau functia mea personala sunt mai importante decat imaginea si performanta partidului…Exista insa si o situatie noua, speciala, fata de care trebuie sa reactionez: presedintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum si de ce!). Si alti colegi ai nostri au renuntat temporar la functiile politice pentru a-si lamuri situatia juridica. Iar eu nu pot sa cer altora sa faca un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus sa mi-l asum! Pentru a nu lasa ca aceasta situatie sa afecteze PSD, va aduc la cunostinta decizia mea de nu mai ocupa nicio functie de conducere in Partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse (in ce ma priveste nu functioneaza prezumtia de nevinovatie prevazuta de Constitutie!). In cazul in care nu voi avea o solutie a justitiei in acest sens pana la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio functie si voi lupta din simpla si onoranta calitate de membru de partid. Am toata convingerea si increderea ca Rovana Plumb, Andrei Dolineaschi, Liviu Dragnea si ceilalti colegi vor asigura cu succes conducerea Partidului in aceasta perioada, iar eu imi voi face alaturi de ei, ca Prim Ministru si membru de partid, datoria fata de PSD si fata de milioanele de romani care au fost si sunt alaturi de noi," se arată în scrisoarea lui Ponta.

PSRO susține însă că decizia luată astăzi de premier nu rezolvă "problema de fond", respectiv țara are un premier acuzat de fapte de corupție. Așa că, PSRO îi cere lui Ponta să demisioneze din fruntea Guvernului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

"Ce este mai important: partidul sau țara? După o lună și jumătate în care a pus reputația țării și a guvernului României într-o situație penibilă și fără precedent, Victor Ponta recunoaște că a devenit o vulnerabilitate masivă pentru partidul său. "Autosuspendarea" sa din fruntea PSD nu rezolvă însă problema de fond: România are în fruntea Guvernului un politician acuzat de fapte de corupție! În lumea democratică, nu există decât un singur răspuns într-o astfel de situație: demisia imediată din fruntea Guvernului. Pe niciunul dintre partenerii și aliații noștri nu îi interesează ce se întamplă la vârful unui partid. Pe toți, însă, ne interesează cine conduce Executivul unui stat membru al UE și NATO. Ce este mai important pentru Victor Ponta: partidul sau țara? Probabil că niciuna. Asistăm la o strategie de salvare personală, cu un deznodământ de înainte cunoscut: sfârșitul unei cariere construită pe minciună, trădare, impostură și, iată, corupție.

PSRO solicită demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului și declanșarea procedurilor constituționale pentru ieșirea dintr-o situație cu costuri și consecințe de reputație fără precedent pentru România," se menționează într-un comunicat de presă, publicat pe Facebook de deputatul Florentin Gust, vicepreședinte al PSRO.

Politica