duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Închisoare cu suspendare după ce a tâlhărit o elevă din Craiova

Un craiovean de 16 ani, arestat preventiv în ianuarie anul trecut, după ce poliţiştii au stabilit că a tâlhărit o elevă din municipiu, lăsând-o fără telefonul mobil în valoare de 1.500 de lei, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Craiova la sfârșitul săptămânii trecute, însă inculpatul mai are un dosar, tot pe rolul Judecătoriei Craiova, și tot pentru tâlhărie. De altfel, oamenii legii l-au prins pe tânăr dând târcoale unei școli, cel mai probabil în căutarea unei noi victime.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj anunțau, la începutul lui ianuarie 2014, că în urma unei acţiuni pe linia combaterii faptelor de violenţă desfăşurată în zona unităţilor de învăţământ de poliţiştii Secţiei 3 Poliție Craiova, a fost identificat şi condus la sediul subunităţii pentru audieri Robert Ilie Carlucio Ştefan, de 16 ani, din Craiova, suspectat de comiterea unei tâlhării. Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat faptul că acesta, pe 25 noiembrie 2013, în zona unui liceu din Craiova, a deposedat-o pe Patricia D., de 17 ani, din localitate, de un telefon mobil Iphone în valoare de 1.500 lei. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate, întrucât oamenii legii au găsit telefonul acasă la autor, iar acesta, pe 9 ianuarie, a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care i-a emis mandat de arestare.

„În baza probatoriului şi reanalizării probelor administrate în cauză, a rezultat că fapta întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tâlhărie şi s-a dispus reţinerea învinuitului pe bază de ordonanţă. În aceeaşi zi, Parchetul a pus în mişcare acţiunea penală şi a sesizat Judecătoria Craiova care a emis pe numele minorului mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 20 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie”, declara, la momentul respectiv, inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Robert Ilie Carlucio Ștefan nu a stat după gratii decât până la apel, pe 13ianurie 2014, când a fost eliberat sub control judiciar. La un an după ce a fost prins, în ianuarie 2015, tânărul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Joi, 11 iunie a.c., instanța a pronunțat sentința, craioveanul fiind condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 6 luni: „condamnă pe inculpatul Ştefan Carlucio Robert Ilie la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare. În temeiul 71 C.p. de la 1969 interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. În baza art.81 C.p. de la 1969 rap. la 110 C.p. de la 1969, cu aplicarea art.5 C.p.,suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate pe durata termenului de încercare de 4 ani şi 6 luni, calculat potrivit art. 82 C.p. de la 1969 În temeiul art. 71 alin. 5 C.p. de la 1969 suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. Atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 83 C.p. de la 1969. Constată că inculpatul Ştefan Carlucio Robert Ilie a fost reţinut şi arestat preventiv în cauză din data de 09.01.2014 la data de 13.01.2014. Ia act că persoana vătămată Dinculescu Iuliana Patricia nu s-a constituit parte civilă în procesul penal şi constată recuperat prejudiciul creat. În baza art. 191 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 1500 de lei, cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 11.06.2015”, se arată în sentința Judecătoriei Craiova.  

Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Între timp însă, Ştefan Carlucio Robert Ilie este judecat, la aceeași instanță, pentru o altă tâlhărie, următorul termen al procesului fiind stabilit pe 3 iulie a.c. Cea de-a doua sentință însă, nu va mai fi cu suspendare, astfel că tânărul va ajunge în cele din urmă în spatele gratiilor.

Politica