joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Proxeneţi de Olt, trimişi în judecată

Proxeneţii care traficau minore din centrele de plasament din judeţul Olt au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi tâlhărie. Proxeneţii au fost arestaţi în luna aprilie.

Reamintim că mai multe minore, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, au căzut victime ale traficanţilor de carne vie. Fetele au fost racolate din centre de plasament din judeţul Olt, de cinci bărbaţi care le-au promis că se vor căsători. Fetele au fost supuse apoi ameninţărilor şi violenţelor şi obligate să se prostitueze în Slatina şi alte localităţi oltene. Poliţiştii au dat de urma traficanţilor şi i-au arestat.

“La data de 21 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Olt, au efectuat opt percheziţii domiciliare în municipiul Slatina şi localităţile Oporelu şi Schitu, judeţul Olt, la locuinţele a cinci persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi tâlhărie. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt. Din cercetări a reieşit faptul că, în cursul anului 2014, cei cinci membri ai grupării infracţionale ar fi recrutat mai multe minore, din centre de plasament, de pe raza judeţului Olt, pe care, prin promisiuni de căsătorie şi prin folosirea de violenţe şi ameninţări, le-ar fi exploatat sexual în municipiul Slatina şi în alte localităţi din judeţul Olt”, a declarat la acea dată, Claudia Radu, purtător de cuvânt IPJ Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot atunci, reprezentanţii IPJ Olt anunţau că au fost identificate şapte victime, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani. De pe urma lor, traficanţii ar fi obţinut între 15.000 şi 20.000 de lei.

 

sursa foto: maxmedia.ro

Politica