duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU va fi retrogradată?!

Probabil una dintre competiţiile pe care judecătorii de la TAS au ajuns să le cunoască până în cele mai mici detalii, Liga I, ar putea fi din nou cutremurată de o decizie venită din Elveţia!

"Niciun sezon decis pe teren" – cam asa ar suna motto-ul Ligii I dacă ne uităm la cele întâmplate în ultimii ani. Şi nu vă faceţi iluzii că acest sezon nu va urma cursul deja stabilit! Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, instanţa supremă din sport, poate decide, pe lângă menţinerea în viata a CFR-ului, şi viitorul altor echipe.

Pe masa judecătorilor de la TAS a ajuns un nou dosar "bombă", dosar care poate produce un nou şoc în fotbalul românesc. Este dezvăluirea făcută de fostul arbitru Dan Lăzărescu, acum preşedinte al divizionarei secunde Academia Argeş, formaţie care a ratat şansa de a promova pe prima scenă, după ce a pierdut bătălia cu FC Voluntari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oficialul formaţiei piteştene a dezvăluit la Dolce Sport că ordinea primelor două ligi se poate schimba radical. Totul în urma unei contestaţii mai vechi depuse de CSM Râmnicu Vâlcea împotriva promovării celor de la CSU Craiova.

Vâlcenii, care au luptat anul trecut pentru promovare cu CSU Craiova, au contestat dreptul "vecinilor" de a juca în prima ligă, argumentând că formaţia nu a împlinit 3 ani de la înfiinţare.

Acum, dosarul a revenit în atenţia celor de la TAS, care vor analiza adresa făcuta de Râmnicu Vâlcea între 20 şi 25 mai.

Lăzărescu spune că, din informaţiile celor de la CSM Râmnicu Vâlcea, CSU Craiova va fi retrogradată, locul urmând să fie luat de formaţia care trebuia să promoveze anul trecut, însa care se luptă acum în Play Out-ul ligii a doua.

"Joi am fost la FRF pentru a susţine licenţa echipei pe care o reprezint şi la care sunt preţedinte (n.r. Academica Argeş), dar am avut o surpriză. I-am văzut pe cei de la CSM Râmnicu Vâlcea, care joacă în Play Out, nu în Play Off-ul de promovare. Mi-au spus că şi-au depus şi ei licenţa pentru promovare. Mi-au zis că pe 20-25 mai trebuie să vină răspunsul de la TAS cu privire la participarea lui CSU Craiova în actuala ediţie a Ligii I. Spuneau că au şanse foarte mari, au şi un avocat foarte bun, erau foarte încrezători", a dezvaluit Lăzărescu.

CSM Râmnicu Vâlcea ocupă locul 1 al Play Out-ului Seriei a doua din liga secundă. Formaţia antrenată de Alexandru Pelici nu are emoţii pentru evitarea retrogradării în eşalonul al treilea, dar poate avea parte de o mare surpriză.

Reacţia Oficialilor CSU

Felix Grigore, directorul executiv al CSU Craiova, a comentat prompt, acesta explicând situaţia clubului. Oficialul oltean nu crede că echipa din Craiova va fi retrogradată şi spune că Râmnicu Vâlcea a mai pierdut două procese la FRF în această speţă. 

"Înainte de a da explicaţii pe seama acestui subiect, recomand două lucruri celor de la Academica Argeş: 

1) să încerce să promoveze sportiv, pentru că este mult mai frumos (se chinuie de câţiva ani cheltuind bani frumoşi)

2) înainte să îţi spui părerea public, întreabă un profesionist! Ca să ştii despre ce este vorba (în afară de mine, mai sunt câţiva foarte buni care vă pot lamuri)

Explicaţie: CS U Craiova nu este parte în acest proces şi implicit nu i se poate lua un drept (câştigat cu multă ardoare). CSM Rm. Vâlcea se judecă cu FRF şi LPF, iar şansele de câştig sunt extrem de mici, ţinând cont de faptul că au pierdut deja de 2 ori pe speţa asta", a notat Felix Grigore pe o reţea de socializare.

 

Sursa stire: sport.ro

Sursa foto: fcschaan.li

Politica