vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii trag la Vicenze

După ce a devenit campion naţional de tineret la spadă, în urmă cu o lună, sportivul legitimat la CSM Craiova, Tatian Bolboceanu, va participa la Campionatul European de Tineret, de la Vicenze(Italia), ce se va desfăşura în perioada 23 – 26 aprilie, alături de alţi patru sportivi craioveni. Pentru Tatian fiind primul titlu naţional la tineret, va porni în competiţia continentală de pe pământ italian cu un moral bun. Spadasinul rămâne însă modest şi nu îşi ridică o ştachetă foarte înaltă pe scara aspiraţiilor, fiind conştient că va avea de înfruntat adversari redutabili în drumul spre fazele superioare.

Este o competiţie importantă pentru mine, mai ales că va fi ultima întrecere importantă pentru tineret din acest sezon. Un campionat european rămâne un campionat european şi nivelul va fi mult mai ridicat faţă de campionatul intern. Nu vreau să îmi fixez un obiectiv foarte înalt, ca după aceea să fiu dezamăgit, dar sper să pot face o figură frumoasă. Cu siguranţă voi întâlni adversari foarte bine pregătiţi. Nu sunt speriat, chiar din contră, sunt ambiţionat de acest lucru şi sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor, mai ales că am ieşit şi campion naţional anul acesta.
A declarat Tatian Bolboceanu

Alături de acesta, din Craiova, în proba băieţilor, vor mai concura şi Ionuţ Trandafirescu(CSU Craiova) şi Mario Persu(CSU Craiova).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Speranţe mai mari pentru întrecerea pe echipe

Craiovenii vor face parte şi din echipa României de spadă, alături de un spadasin din capitală. Este vorba despre Adrian Dabija(UNEFS Bucureşti), care va completa echipa tricoloră cu majoritate de olteni. Aici, speranţele pentru un loc pe podium sunt ceva mai mari, consideră Bolboceanu.

Fac parte şi din echipa României pentru acest campionat european şi consider că avem şanse bune să prindem un loc în faţă. Voi concura alături de doi colegi din Craiova şi în acelaşi timp prieteni, ne cunoaştem fiecare, ne vom încuraja foarte mult reciproc, şi sperăm să reuşim o evoluţie care să ne aducă o medalie.
A mai spus Tatian

Scrima craioveană nu va fi prezentă la Vicenze decât în întrecerea băieţilor. Medaliate cu bronz la naţionalele de tineret la spadă, Diana Ionele(CSU Craiova) şi Cezara Constantin(LPS Craiova) au prins de asemenea lotul naţional pentru europenele de tineret.

Politica