vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A furat solda militarilor

Căpitanul în rezervă Florin-Daniel Onică, fost ofiţer specialist II, în cadrul Compartimentului financiar al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, acesta fiind acuzat de săvârşirea mai multor infracţiuni.
Potrivit DNA, fostul ofiţer este acuzat de fals material şi uz de fals şi de abuz în serviciu împotriva intereselor persoanelor.

În luna mai 2013, în timp ce se afla la conducerea compartimentului financiar al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, profitând că era singura persoană la program din acest compartiment, fostul căpitan a întocmit zece rapoarte pentru avansuri din solde pe numele unor subofiţeri, pe care a executat semnături ce le imită pe cele ale titularilor şi a aplicat viza compartimentului financiar, lăsând mai mulţi militari fără soldă.

Pe baza acestor rapoarte, ofiţerul amintit a întocmit două state de plată pentru avansuri din solde, pe care, în virtutea exercitării atribuţiilor de contabil şef, le-a avizat pentru control financiar preventiv propriu. De asemenea, conform celor două state de plată, inculpatul a întocmit două file CEC, pe care şi-a executat semnătura autorizată şi, pe care le-a depus la Trezoreria Municipiului Târgu Jiu, în vederea ridicării numerarului.
Ne transmit reprezentaţii DNA

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prejudiciu de 11.525 lei

Căpitanul Florin-Daniel Onica a lăsat fără soldă nouă militari, însuşindu-şi banii acestora, după ce le-a imitat semnăturile.

În final, susnumitul ofiţer a aplicat semnături de primire pe ştatele de plată în dreptul numelor celor zece subofiţeri, imitând semnăturile titularilor, şi a păstrat pentru sine, din sumele de bani ridicate de la trezorerie, cele corespunzătoare drepturilor băneşti pentru nouă din cei zece militari. Prin activitatea ilicită descrisă, inculpatul cpt. (rez.) Onica Florin-Daniel a cauzat vătămări intereselor a nouă subofiţeri, creând prejudicii în patrimoniile acestora, în cuantum total de 11.525 lei.
DNA

Dosarul întocmit în urma activităţilor frauduloase ale fostului căpitan a fost trimis spre judecare la Tribunalul Militar Timişoara.

Politica