duminică, mai 12, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Familia Ponea vorbea şi din Helsinki cu marele mahăr PSD-ist

Potrivit HOT NEWS Familia Ponea – Ştefan (foto stânga) şi Elisabeta- a fost interceptată de organele  judiciare în timp ce vorbea la telefon din concediu din Helsinki cu preşedintele arestat al CJ Mehedinţi, baronul Duicu (foto dreapta). Dacă  Ştefan părea stresat şi îngrijorat  şi îi cerea lămuriri baronului, Elisabeta era mult mai relaxată şi râdea de poantele   aruncate de Duicu: ,,Să trăiţi domnul preşedinte. M-a sunat ăsta, secretaru’ de stat Anghel Andreescu. Şi a zis că sunt mutat la Direcţia Ordine Publică, adjunct ..Singur iară? Plec aşa aiurea ca tâmpitu’ ?”  îi ,,raporta” stresat  Ponea lui Duicu. ,,Săru’ mâna doamna procuror. Ce faci? I-ai luat minţile cu totu’ pe-acolo! Nu mai ştie nimic de el, prin Helsinki!” glumea Duicu la telefon cu procurorul Elisabeta Ponea pe seama  lui ,,Fane”

Noi stenograme apărute în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie împreună cu fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Ştefan Ponea, arată disponibilitatea lui Duicu de a-i face pe plac lui Ponea, dar şi faptul că ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc a propus-o pe Elisabeta Ponea în funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare a DNA, contrar celor declarate iniţial de reprezentantul Guvernului. Ştefan Ponea a refuzat iniţial promovarea în funcţia de adjunct la Ordine Publică, pe motiv că trebuia rezolvată şi problema soţiei sale, în sensul că trebuia şi ea mutată într-o structură DNA, ca cei doi să nu stea despărţiţi. Potrivit procurorilor, baronul PSD, Adrian Duicu încerca să o mute la Bucureşti drept răsplată pentru faptul că sora lui , Adina, judecător la Curtea de Apel Craiova, l-ar fi scăpat pe şeful CJ Mehedinţi de un dosar în care era acuzat de conflict de interese.
Elisabeta Ponea, Ştefan Ponea şi Adrian Duicu purtau adesea discuţii telefonice, chiar când familia Ponea se afla în concediu.
Potrivit înregistrărilor din dosar, publicate de Hotnews.ro, pe data de 10.04.2013, Duicu este contactat de Ponea.

Stenograma Duicu Ponea despre promovare

Policlinica Buna Vestire Craiova

– Duicu: Da, Fane…
– Ponea: Să trăiţi domnu’ preşedinte. M-a sunat ăsta, secretaru’ de stat Anghel Andreescu.
– Duicu: Aşa?
– Ponea: Şi a zis că sunt mutat la Direcţia Ordine Publică, adjunct…
– Duicu: De când?
– Ponea: Şi i-am zis: Păi, staţi puţin că…Că mă întrebase “eşti mutat?”. Pai, nu mi-a zis data exactă. Cu întâi, cred, acum care vine.
– Duicu: Aşa?
– Ponea: Că eşti mutat la Direcţia Ordine Publică adjunct. Că am înţeles că ştii şi că vrei. Zic: Păi, staţi puţin că nu e…nu vreau. Trebuie să discutăm întâi.
– – Duicu: Bun. Da’ iţi convine acolo?
– Ponea: Păi…aaa…Nu prea-mi convine, că nu…În primu’ rând că funcţia este echivalentă cu cea de inspector-şef, deci nu câştig absolut nimic. Şi nu…Eu nu ştiu dacă…Cum să mă mut?
– Duicu: Mda.
– Ponea: Singur iară? Plec aşa aiurea ca tâmpitu’?
– Duicu: Bun. Eu chiar aicea…aştept să intru la premier acuma, sunt la guvern. Sunt aici la uşă, aştept să mă sune şi urc sus. Chiar aicea în faţa guvernului sunt.
– Ponea: Că ăsta îmi dadu o jumat’ de oră. Domnu’ Andreescu. Să mă gândesc. Că după aia, dacă nu, el n-o să mai…când o să vreau eu, n-o să mai fie el de acord. Pai, da. Da’ nu pot. Staţi puţin, lăsaţi-mă să discut şi eu cu familia.
– Duicu: Deci, adjunct la Ordine Publică. Exact ce ţi-a … ce mi-a spus Doru că a vorbit cu…
– Ponea: Da. Da. Da. Da’ unde plec aşa acuma?! Că dacă nu…
– Duicu: Păi, nu…Şi ea trebuie să plece, nu încape discuţie. Bun. Şi aci cine să vină?
– Ponea: păi, nu mi-a zis ăsta. Da’ dacă-l sunaţi pe Dumitrescu, sigur ştie.
– Duicu: Hai că-l sun acuma.
– Ponea: Bine.
– Duicu: Hai! Şi te sun eu.
– Ponea: Da.
– La data de 18.05.2013 baronul Duicu discuta cu soţii Ponea, aflaţi în concediu. După o discuţie cu şeful IJP Mehedinţi, baronul PSD continuă discuţia cu Elisabeta Ponea, care la vremea respectivă ocupă funcţia de şef al Parchetului pe lângă Curtea de Apel Craiova.
– Stenograma Duicu Elisabeta Ponea 2
– Ponea Elisabeta: Ce faceţi domnu’ preşedinte? Bună ziua.
– Duicu Adrian: Saru’ mâna doamna procuror. Ce faci? I-ai luat minţile cu totu’ pe-acolo! Nu mai ştie nimic de el, prin Helsinki.
– Ponea Elisabeta: (râde)…E! Nici chiar aşa!
– Duicu: Mai des trebuie să-l duci acolo, nu-l ţine pe-aici prin prosteala asta că…
– Ponea Elisabeta: Da. (Râzând) Ce faceţi?
– Duicu: Foarte bine aţi făcut. Bravo vouă! Uite, prin oraş, mă duc spre casă.
– Ponea Elisabeta: A! Foarte bine.
– Duicu: Bravo vouă că v-aţi făcut timp şi v-aţi dus pe-acolo că…chiar merită!
– Ponea Elisabeta: Păi…Auziţi? E atât de puţin timp…
– Duicu: Chiar merită! Numa’ munca şi…
– Ponea Elisabeta: Păi, aşa este.
– Duicu: Bravo vouă!
– Ponea Elisabeta: Bine, domn’ preşedinte. Vroiam să vă salut. Vi-l dau pe Ştefan.
– Duicu: Bine. Săru’ mâna. Multumesc mult. Săru’ mâna.
– Ponea: Bine. La revedere.
– Duicu: Saru’ mâna.
– Ponea Constantin Ştefan: Alo?
– Duicu: Bravo ţie.
– Ponea: Prin Riga e iar foarte frumos, am trecut pe acolo.
– Duicu: Cu ce sunteţi, cu microbuz bănuiesc, nu?
Ponea: Nu, cu un autocar de ăsta frumos (…)

Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat, pe data de 30 iunie, informaţia că ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a propus-o pe data de 2 septembrie 2013 pe Elisabeta Ponea, soţia fostului inspector -şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, Constantin Ştefan Ponea, în funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare a DNA.

Hotnews.ro mai arată că la data de 2 septembrie 2013 inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN i-a transmis inculpatului PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN un mesaj SMS cu următorul conţinut: “Zilele ăstea o să fie contactată soţia ta”. La data de 4 septembrie 2013, Ministerul Justiţiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea că numita PONEA ELISABETA să fie numită în funcţia de procuror şef al Secţiei Judiciare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN a promis numitului PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN că îşi va folosi această influenţă, ceea ce a şi făcut, cum se va vedea în cele ce urmează, pentru a-i determina pe aceştia să facă acte care intră în atribuţiilor lor de serviciu; anume, în cazul celor dintâi (membri ai Guvernului, funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române) să îl menţină temporar pe numitul PONEA ŞTEFAN în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi (aceasta în situaţia în care există posibilitatea, iar pentru numitul PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN, “pericolul” că în această funcţie să fie numită o altă persoană), iar la o dată ulterioară (când va dori numitul PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN, în funcţie şi de “promovarea” soţiei sale, cum se va vedea în cele ce urmează) să îl numească într-o funcţie de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, respectiv director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, precum şi să o numească pe numita POPEA ELISABETA (soţia numitului PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova) într-o funcţie de conducere în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.”Elisabeta Ponea a fost, până în 2012, timp de două mandate, procuror şef la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Ştefan Ponea se află în arest preventiv, împreună cu Adrian Duicu, pentru acuzaţii de corupţie şi trafic de influenţă, din data de 4 aprilie 2014.

Politica