marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Se pastrează tradiţia ultimelor baraje?

Gorjul are avantajul jocurilor directe, după ce, în ultimele două decenii, a eliminat de fiecare dată campioanele de la Mehedinţi. Ultima întâlnire a avut loc în 2009, când Ralbex Turcineşti a trecut cu 2-0, pe Stadionul Extensiv din Craiova, de Agromec Şimian. În 2006, Petrolul Ţicleni învinsese Unirea Vînători (2-0), iar în 2002 Senaco Novaci eliminase Constructorul Tr. Severin (3-0). În anii ’90, Parângul Sadu şi Petrolul Stoina  învingeau CS Termo Severin (5-1), respectiv CS Severnav (2-1). În 2014, adversare vor fi Gilortul Târgu Cărbuneşti şi Minerul Mehedinţi.

Ambele au realizat eventul, după ce au trecut în finala Cupei României – faza judeţeană de Vulturii Fărcăşeşti (2-0), respectiv Recolta Dănceu (4-2). În campionat, Gilortul a bifat 23 de victorii, două remize şi o înfrângere, golaveraj 109-18, iar Minerul şi-a trecut în cont 24 de succese şi două egaluri, golaveraj 99-9.
Şase dintre meciurile echipei mehedinţene nu s-au jucat însă, deoarece adversarii nu s-au prezentat! Situaţia financiară a celor două cluburi nu este una care să le permită participarea în Liga a III-a, dar ambele speră să primească sprijin din partea autorităţilor locale.

Întâlnim o echipă bună, cu fotbalişti cu experienţă, care au evoluat în Liga a III-a. Jucăm cu echipa care reprezintă oraşul Drobeta Turnu Severin. Din câte am înţeles, factorii locali  doresc să readucă Severinul în eşalonul al treilea şi îşi vor canaliza toate eforturile pentru a realiza acest lucru. Concluzia este că vom avea un baraj foarte greu. Noi suntem o echipă frumoasă, dar mică şi nu ştiu în acest moment dacă am face faţă la nivelul Ligii a III-a, însă am înţeles că autorităţile locale şi oameni din oraş care pot susţine echipa se vor întâlni pentru a ne oferi cele mai bune condiţii.
A spus antrenorul Gilortului, Sergiu Găman

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mehedinţiul nu este avantajată de statistică nici cu alte judeţe, ţinând cont că, în ultimii 8 ani, doar CS Termo Severin, în 2010, a câştigat barajul pentru promovarea în Liga a III-a, după ce a eliminat campioana Timişului, FC Chişoda, scor 2-1 la Caransebeş. Pe teren s-a aflat şi Mario Porcescu, actualul atacant al Minerului.

Eu am mai jucat un baraj, pe care l-am şi câştigat. Atunci, plecam cu şansa a doua, ţinând cont că întâlneam Timişul, care are printre cele mai puternice campionate judeţene din ţară. Acum, consider că şansele sunt egale. E cel mai important meci al sezonului, e ca o finală pentru noi. Sper să câştigăm şi să ajungem acolo unde ne-am propus, atât noi, jucătorii, cât şi conducerea administrativă.
A declarat Porcescu

Echipa sa s-a antrenat în această săptămână pe Stadionul Municipal din Dr. Tr. Severin şi va pleca la Slatina chiar în ziua meciului! Anul trecut, campioana Ligii a IV-a Mehedinţi, Recolta Dănceu, a fost umilită la meciul de baraj de FC Podari, care s-a impus cu un neverosimil 9-2, pe terenul din Motru.

spot_img
spot_img

Politica