vineri, iunie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Juniorii de la Viitorul atacă finalele «acasă»

După turneul zonal, Bănia urmează să fie sălaş pentru o nouă fază a campionatului naţional rezervat juniorilor C. Mai precis, este vorba despre turneul semifinal, grupa a doua, în care este angrenată Viitorul Ştiinţa Craiova.
Juniorii craioveni vor avea astfel oportunitatea să îşi decidă calificarea în faţa propriilor spectatori, la fel ca în runda precedentă, a fazei zonale.  S-a ajuns cu destule emoţii la turneul semifinal, după o victorie decisivă la care a fost nevoie de lovituri de departajare pentru stabilirea câştigătoarei.
Altfel, băieţii lui Guşatu s-au simţit în largul lor pe terenurile din incinta complexului sportiv „Ion Oblemenco”, fapt demonstrat şi de rezultatele pozitive consemnate în faţa unor adversari solizi.
Acestea s-au întâmplat în urmă cu o săptămână, iar acum juniorii de la Viitorul trebuie să o ia de la capăt în aceeaşi manieră, pentru a-şi îmbunătăţi performanţa cu o accedere într-una din finale. Gradul de dificultate al întrecerii va fi sporit atât de importanţa turneului cât şi de numele oponentelor, în cursa alături de juniorii craioveni fiind Dinamo Bucureşti şi Universitatea Cluj, două echipe cu tradiţie în fotbalul românesc care au centre puternice de copii şi juniori.

Puii de „câini roşii” au ieşit dintr-o grupă zonală în care au făcut legea, înregistrând victorii pe linie, unele dintre ele cu adevărat impresionante. Clujenii au avut parte de un turneu zonal ceva mai echilibrat, în care au avut de furcă cu adversarii, dar au trecut cu brio toate cele trei teste.
Nici oltenii din Bănie nu s-au lăsat mai prejos şi nu au „cumpărat” calificarea cu evoluţii slabe salvate de noroc, din contră au arătat că merită să fie prezenţi în fazele superioare şi pot face faţă presiunii.
 Puştii lui Guşatu vor debuta în turneul semifinal în dimineaţa de astăzi, la ora 11, contra clujenilor de la Universitatea, urmând ca sâmbătă să susţină şi a doua întâlnire a grupei, împotriva „câinilor roşii”. Meciurile de juniori de pe „Ion Oblemenco” se vor încheia duminică cu partida dintre formaţia bucureşteană şi cea din Cluj.

În tabăra craiovenilor plutesc gânduri optimiste

Policlinica Buna Vestire Craiova

Calificarea în finala campionatului naţional o vor obţine echipele clasate pe prima poziţia în cele două grupe semifinale, iar în lupta pentru bronz vor fi angrenate grupările ce vor reuşi să încheie această fază pe locul secund. Craiovenii atacă în principal ultimul act şi pleacă cu o privire optimistă asupra partidelor ce urmează să le dispute în propriul sălaş.

Este foarte bine pentru noi că disputăm turneul semifinal acasă, la Craiova. Suntem obişnuiţi cu terenurile de aici, vom scăpa şi de oboseala drumului, ne ajută mult faptul că s-a reuşit aducerea grupei la noi. Cu gândirea optimistă pe care am avut-o la turneul zonal vom începe şi faza semifinală, nu suntem speriaţi de numele adversarilor, îi respectăm, dar asta nu înseamnă că îi vom lăsa să ne bată. Obiectivul nostru este acela de a ne califica într-una dintre finale, însă noi sperăm să fim în meciul de prim-plan, care se va juca cu trofeul pe masă. Pornim încrezători, cu zâmbetul pe buze, şi nu ne mai rămâne decât să demonstrăm pe teren că merităm să ajungem la Buftea.
A declarat Mugurel Guşatu, tehnicianul grupei de juniori C de la Viitorul Ştiinţa Craiova

Pentru turneul semifinal, Guşatu va avea la dispoziţie următorul lot: portari – Vlad Andrei, Bobonete Andrei, jucători de câmp – Borta Florin, Olteanu Constantin, Constantinescu Raul, Bogdan Robert, Guşatu Alexandru, Ţoiu Bogdan, Băloi Andrei, Bârzan Radu, Mihăilă Valentin, Gunie Răzvan, Gârbiţă Alexandru, Găbuleanu Adrian, Bongoc Mihai, Popescu Răzvan, Vintilă Robert, Butoi Viorel, Marcof Ştefan, Dobre Andrei, Screciu Vladimir.

–––-

PROGRAM GRUPA A II-A TURNEU SEMIFINAL

13.06
Viitorul Ştiinţa Craiova – Universitatea Cluj    ora 11
14.06
Viitorul Ştiinţa Craiova – Dinamo Bucureşti    ora 11
15.06
Dinamo Bucureşti – Universitatea Cluj    ora 11   

Politica