miercuri, octombrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

România Renaște, la Craiova: „Mircea Geoană va candida la funcția de președinte al României”

Mișcarea „România Renaște!” a organizat, miercuri, la Craiova, dezbaterea „România Renaște din Inima Olteniei”. Evenimentul a făcut parte din seria „Marea Dezbatere Națională”, lansată la Alba Iulia. În cadrul acestei dezbateri, Radu Preda, coordonatorul regiunii Oltenia în cadrul Mișcării „România Renaște”, a explicat faptul că Mircea Geoană s-a hotărât să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, ca independent.

„România Renaște este o mișcare civică, ce militează pentru deziderate destul de simple, care militează pentru candidatura lui Mircea Geoană pentru funcția de Președinte al României. Milităm ca această candidatură să se întâmple din ipostaza de candidat independent. România anului 2024 nu are nevoie de dependenți. Mircea Geoană nu cred că are nevoie de prezentări suplimentare. Până la momentul alegerilor nu va exista cetățean român care să nu știe că Mircea Geoană este soluția pentru România următorilor 10 ani.

Suntem la Craiova într-un grup de susținători care s-a activat în urmă cu câteva luni. Ne-am dorit să participăm și noi la imboldul România Renaște. Eu vă vorbesc în calitate de coordonator regional al acestei mișcări. Avem în spate oameni cu experiență. Avem nevoie de un restart, de un om despre care știm că poate. Nu mai avem nevoie de experimente. Noi vă spunem un lucru pe care îl știm și îl simțim: Mircea Geoană va candida la funcția de președinte al României și va candida ca și independent” a spus Radu Preda.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alina Inayeh, analist de politici publice, coordonator pentru parteneriate cu societate civilă – Mișcarea „România Renaște!” a ținut să întărească ideea unei candidaturi independente a lui Mircea Geoană, despre care organizatorii evenimentului de miercuri spun că ar fi început deja strategia unei campanii, în urmă cu mai bine de trei luni.

Domnul Mircea Geoană este absolut hotărât să candideze. Este foarte hotărât să candideze ca independent. Este un lucru la care ține foarte mult El nu vrea să candideze doar de dragul de a candida și nu vrea să candideze pentru el, ci cu o platformă electorală, pentru a face schimbări în România. Este vorba despre o candidatură care va aduce împreună cu ea și o seamă de soluții. După alegerile care au avut loc în urmă cu două zile, suntem absolut convinși că situația din România nu mai poate continua așa. Noi suntem convinși că domnul Mircea Geoană va putea aduce aceste schimbări de care este mare nevoie”, a explicat Alina Inayeh.

Politica