marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Taximetrie ilegală

La data de 03 iunie a.c., în jurul orei 14.30, a fost depistat, pe DN 67, G. Vasile, de 51 ani, din com. Costeşti, care a transportat cu un autovehicul persoane fără a deţine autorizaţie de transport în acest sens.
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de exercitarea unei profesii fără drept.

De asemenea, în jurul orei 19.30, poliţiştii l-au depistat pe raza municipiului Drăgăşani,  pe N. Adrian, de 19 ani, din comuna Drăgăşani, în timp ce transporta persoane fără a fi licenţiat în acest sens, dar şi având un permis de conducere necorespunzător categoriei autovehiculului condus.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de exercitarea unei profesii fără drept şi conducere cu permis de conducere necorespunzător categoriei de vehicul.

Pentru a evita neplăcerile şi pentru siguranţa dumneavoastră, poliţiştii vă recomandă să nu apelaţi la aşa numiţii taximetrişti la negru, deoarece:
– riscul producerii unei fapte antisociale (tâlhărie, agresiune, viol, etc.) este mărit dat fiind faptul că nu există un dispecerat care să cunoască permanent locaţia „taximetristului”;
– taximetriştii autorizaţi au asigurare pentru pasagerii din maşină spre deosebire de taximetriştii ,,ilegali”;
– autoturismele care efectuează curse în regim taxi trebuie să facă inspecţia tehnică periodică la intervale de 6 luni, pe când celelalte autoturisme la 2 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

IPJ VÂLCEA

Politica