miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Ceremonie solemnă şi scurtă, de 9 mai

Ziua de 9 mai a fost marcată şi la Slatina. În această zi se sărbătoresc trei evenimente: Independenţa de Stat a României, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Ziua Europei. În organizarea prefecturii judeţene, cu ocazia Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite, autorităţile au organizat un ceremonial militar şi religios de comemorare a ostaşilor români căzuţi pe fronturile de luptă.
Manifestările s-au desfăşurat în Cimitirul Eroilor, din Slatina. S-a intonat imnul naţional, iar oficialităţile au susţinut discursuri. De menţionat că din partea Consiliului Judeţean Olt a vorbit vicepreşedintele Ioan Ciugulea.

Veteranii de război, cei care au trăit momentele dramatice din timpul războiului, dar şi bucuria victoriei au fost prezenţi la eveniment.
Un moment nou, dar şi frumos a fost susţinut de un grup de elevi de la Şcoala ,,Constantin Brâncoveanu”. A fost un moment ALTFEL. Copiii au recitat “Peneş curcanul”, a lui Vasile Alecsandri, fiind răsplătiţi cu aplauze.
Manifestările au continuat cu depuneri de coroane la monumentul din Cimitirul Eroilor. Evenimentul s-a încheiat cu o paradă oferită de garda militară formată din militari ai jandarmeriei şi pompierilor, în acordurile fanfarei Lyra Band.

Politica