sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţiştii din IPJMehedinţi nu iartă nimic. E viaţă şi după Ponea

Poliţiştii mehedinţeni îşi fac treaba în continuare şi sancţionează pe cei care încalcă legea. Chiar dacă ,,El Comandante” , şeful lor cel mare , comisar-şef doctor Ştefan Ctin Ponea este în arest ca urmare a cârdăşiei cu baronul Adrian Duicu. Delatfel Ponea are zilele numărate în poliţie. În timpul procesului,  dacă va fi eliberat va munci la Poliţia Transporturi Mehedinţi. Iar dacă va fi condamnat penal fie şi cu o amendă penală , cea ce e anticipat de mulţi juristi, va fi dezbrăcat de haina poliţienească. Probabil va alege avocatura, spun unele surse.

La data de 14.04.2014, ora 12.00, poliţiştii Postului de Poliţie Salcia l-au depistat pe raza localităţii Salcia, pe G.Ş., din aceeaşi localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.  În urma verificărilor s-a stabilit că autorizaţia de circulaţie provizorie pentru numerele montate pe autovehiculul în cauză este expirată.
În cauză s-a întocmit dosar penal aub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat, faptă prev. şi ped. de art.334, alin.1 din Codul Penal şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. şi ped. de art.335, alin.1 din Codul Penal.

Surprins în trafic la volanul unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 14.04.2014, ora 07.58, a fost depistat M.O., de 46 ani, din comuna Şimian, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism, pe DN6, în localitatea Şimian, cu număr fals, plăcuţele cu numărul respectiv figurând în baza de date a poliţiei ca fiind sustrase din Belgia.
În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi tăinuire, fapte prev. şi ped. de art.334, alin.2, art.334, alin.1 şi art.270, alin.1 din Codul Penal.

Acţiuni pentru menţinerea unui climat de siguranţă al cetăţenilor, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale

În vederea asigurării şi menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică adecvat, dar şi a prevenirii faptelor de natură penală sau contravenţională, în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic, poliţiştii mehedinţeni acţionează zilnic pe raza judeţului Mehedinţi pentru prevenirea activităţilor infracţionale şi tragerea la răspundere a persoanelor umărite în temeiul legii.
Astfel, la data de 14.04.2014, poliţiştii au legitimat arpximativ 79 de persoane, au controlat 20 unităţi comerciale şi 179 autovehicule, aplicând 200 de sancţiuni contravenţionale din care 122 la regimul circulaţiei rutiere O.U.G 195/2002R, 20 la Legea 61/1991, 18 la Legea 12/1990, etc, în valoare de 35.670 lei.

Cercetaţi pentru furt

În data de 14.04.2014, ora 10.00, poliţiştii Postului de Poliţie Şimian au identificat şapte persoane din comuna Şimian, judeţul Mehedinţi, care în noaptea de 09/10.04.2014, au pătruns în magazia Şcolii Primare Ergheviţa, de unde au sustras mai multe bunuri, cauză rămasă iniţial cu autori neidentificaţi.
Faţă de acestea s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art.228 ,alin.1 şi art.229, alin.1, lit.b şi d din Codul Penal.

Poliţiştii mehedinţeni acţionează permanent pentru un trafic în siguranţă

În ultimele 24 de ore, aproximativ 50 de poliţiştii din cadrul structurilor rutiere şi ordine publică au acţionat pe raza judeţului Mehedinţi, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Activităţile înpreprinse de poliţiştii mehedinţeni s-au concretizat în controlarea a 144 autovehicule şi legitimarea a 192 persoane, fiind aplicate 122 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.930 lei. Totodată, în cadrul acţiunilor organizate au fost constatate 4 infracţiuni la regimul rutier, fiind reţinute în vederea suspendării sau anulării 6 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

Acţiuni de prevenire pe raza comunelor Broşteni şi Floreşti

Pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere, a infracţiunilor de furt din locuinte, furt de animale si păsări precum si a infractiunilor de talharie din mediul rural, în ziua de 14 aprilie 2014, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalitaţii s-au deplasat pe raza comunelor Broşteni şi Floreşti unde, împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier, Serviciului de Ordine Publica, Posturilor de Poliţie Broşteni şi Floreşti si ai Sectiei 5 Politie Rurala Strehaia au desfăşurat o serie de activităţi informativ-preventive.
Scopul l-a constituit pregătirea antivictimală şi antiinfracţională a cetăţenilor din cele 2 comune, prevenirea accidentelor rutiere în rândul pietonilor, bicicliştilor, caruţaşilor, etc., prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului şi a infracţiunilor comise cu violenţă.Poliţiştii au diseminat mesajul sub forma unor pliante cu recomandări antivictimale şi afişe, în zonele cu vizibilitate, fiind adresate comunităţii sfaturi cu rol de prevenire a faptelor comise cu violenţă in scopul promovarii si consolidarii relatiei politie-comunitate.

Totodată, cetăţenii au fost informaţi cu privire la măsurile de protecţie pe care trebuie să le adopte, în  scopul protejării locuinţei şi a bunurilor patrimoniale, respectiv asigurarea cu încuietori a uşilor şi grilaje ale geamurilor, iluminarea pe timpul nopţii a incintei gospdăriei.A fost organizată şi o întâlnire cu autoritaţile locale în vederea responsabilizării si sprijinirii comunităţii si găsirea de soluţii concrete pentru protejarea culturilor agricole, diminuarea ratei infracţionalităţii (paza proprie, iluminatul public). De asemenea, s-au pus în discuţie mai multe problemele cu care se confrunta comunitatea, aceştia exprimându-si aprecierea si asigurându-ne de implicarea in formarea unor comportamente antivictimale atât la bătrânii singuri cat si in educarea tinerei generaţii.

Politica