vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Milionarul Georgică Cornu şi alţii fii ai zonei solicitaţi pentru un act creştinesc

Preşedintele comitetului bisericesc Jan Duncescu , cel care a luat iniţiativa de a strânge bani pentru un clopot nou spune că suma totală se ridică la circa 20.000 de lei. El a anunţat că personal va dona 500 de lei însă pentru că populaţia din Malarişca este săracă, îmbătrânită şi fără serviciu,  face apel pentru donaţii şi sponsorizări la toţi oamenii de bine şi cu posibilităţi financiare, primul vizat şi rugat în acest sens fiind celebrul om de afaceri  Georgică Cornu născut  la doi paşi de Malarişca, tot în zona pitorească de munte a Mehedinţiului.

Clopotul bisericesc din satul Malarişca comuna Podeni judeţul Mehedinţi nu mai este funcţional. Vechi de mai bine de 110 ani,  nu numai că s-a fisurat dar are şi o bucată ruptă din el. Când este o înmormântare în sat sau o sărbătoare religioasă clopotul nu se mai aude aşa cum ar trebui ci scoate sunete  ciudate, deranjante. Pentru asta nu este de vină nimeni: nici clopotarul, nici preotul Gheorghe Bârlan şi nici enoriaşii. Dar situaţia trebuie remediată cât mai repede cu putinţă. Preşedintele comitetului bisericesc Malarişca, Jean Duncescu, se implică mult în problemele săteşti chiar dacă locuieşte la Drobeta Turnu Severin şi vine aici mai mult la sfârşit de săptămână.

El ne-a povestit că satul de munte , de un pitoresc deosebit, are în jur de 70 de gospodării şi circa 100 de locuitori. Ei bine aceşti oameni în mare parte bătrâni, săraci şi fără servici au pus mână de la mână şi în decurs de 15-20 de ani au construit o biserică nouă. Au tocmit meşteri constructori şi pictori le-au dat de mâncare şi i-au plătit din contribuţiile lor. Unii au dat mai mult, alţii mai puţin, după posibilităţi. Biserica cea veche este acum ,,muzeu” . Toate bune şi frumoase numai că de câteva săptămâni clopotul vechi de peste 110 ani s-a defectat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clopotul e şi fisurat şi chiar spart pe o parte. Iar când sună, e deranjant, sună a spart. Am discutat cu preotul Gheorghe Bârlan şi am stabilit că trebuie înlocuit neapărat cu unul nou. Am vorbit la Vâlcea şi ni s-a spus că putem face un clopot nou cu suma de 20.000 de lei. Atât ne-a costa. Eu unul am anunţat că voi contribui cu suma de 500 de lei dar până la 20.000 de lei mai este. În condiţiile în care sătenii sunt bătrâni şi săraci singura nostră speranţă este să facem un apel la toţi oamenii de bine, cu posibilităţi finaciare să ne facă donaţii şi sponsorizări în limita posibilităţilor. Pe acestă cale îl rugăm şi pe domnul Georgică Cornu, cunoscutul om de afceri care este născut într-o localitate învecinată cu zona nostră de munte , să ne sprijine în demersul nostru creştinesc. Orice contribuţie cât de mică este binevenită. Dau asigurări publice că banii adunaţi nu vor fi cheltuiţi în alte scopuri. De acest lucru voi răspunde eu în calitate de  preşedinte al comitetului bisericesc împreună cu vicepreşedintele comitetului bisericesc Gheorghe Vâjaiche. Telefonul meu de contact este 0723/189931. În perioada imediat următoare voi deschide şi un cont special în acest sens la o bancă din Severin şi îl voi face public. Mulţumim anticipat şi Dumnezeu să vă ajute la toţi.
Ne-a declarat Jan Duncescu, fiu al satului Malarişca şi preşedinte al comitetului bisericesc

Politica