vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Voleibaliștii olteni au trecut în turul următor al Challenge Cup

Echipa de volei masculin, SCM U Craiova, s-a impus în fața austriecilor de la Union Raiffeisen Waldviertel, scor 3-0 (25-19, 25-22, 25-19, 15-11) și s-a calificat în faza următoare a preliminariilor, în urma setului de aur. Meciul a avut loc în Sala Polivalentă, și a contat pentru partida retur din turul 2 preliminar al Cupei Challenge.

Oltenii pierduseră prima manșă, scor 3-1, în Austria, dar au sperat că vor putea întoarce rezultatul pe teren propriu și au reușit.

Știam că nu avem voie să greșim. Nu aveam voie. Un singur set pierdut putea să ne dezechilibreze și apoi ne era foarte greu. E o victorie mare. Eu am spus din meciul tur că este o echipă de bătut. Conta foarte mult evoluția noastră și cred că astăzi am avut o evoluție consistentă. Setul de aur este ca extra time la fotbal sau cum e penalty-ul. În setul de aur orice se poate întâmpla. Chiar și o echipă mică te poate dezechilibra și apoi nu poți să te mai redresezi pentru că setul este foarte scurt. Ne dorim foarte mult să merge cât mai departe. Credeți-mă că, din superstiție, nici nu m-am uitat cu cine am putea juca în următorul tur. Cea mai importantă este această victorie și, bineînțeles, cred că e vorba de evoluțiile noastre care încep să se lege și mă bucur foarte mult că începem să ne simțim unul pe celălalt. În campionat avem o deplasare la Cluj, o echipă care a reușit să încurce pentru un set campioana României, Galațiul. Sperăm să câștigăm toate cele trei puncte. Eu spun că este un început foarte bun, în condițiile în care am întâmpinat foarte multe probleme. Am avut câteva accidentări în echipă. Este meritul conducerii tehnice care a gestionat bine situația”, a declarat Laurenţiu Lică, la finalul meciului din Challenge Cup.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Antrenorul alb-albaștrilor s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi, mai ales că aceștia au jucat și setul de aur, în care, după spusele tehnicianului, contrează foarte mult moralul, psihicul, motivația și siguranța jucătorilor.

Trebuie să recunosc faptul că a fost un meci care s-a jucat sub o presiune foarte mare, mai ales setul 4. Am declarat înainte de meci că dacă vom ajunge acolo, va fi ca la loviturile de la 11 metri, ca la fotbal. Ar fi un set în care moralul, psihicul, motivația și siguranța jucătorilor își vor spune cuvântul. Mă bucur că am câștigat, că am jucat eficient. Au fost și situații care m-au nemulțumit. Este o calificare muncită, dorită și o calificare care ne dă speranțe pe viitor”, a spus Dănuț Pascu.

Politica