vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nu lăsa pe nimeni în urmă! Flashmob de Ziua Mondială Sindrom Down

Nu lăsa pe nimeni în urmă! Flashmob de Ziua Mondială Sindrom Down

Craiovenii sunt invitaţi, pe 21 martie, să ia parte la un flashmob ce va fi organizat pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, dedicat Zilei Mondiale Sindrom Down, sub deviza „Cetăţean ca tine”. Peste 150 de persoane vor participa la acest eveniment. Vor avea loc şi jocuri sportive, dar şi lecţii deschise de tango.

Evenimentul „LEAVE NO ONE BEHIND/NU LĂSA PE NIMENI ÎN URMĂ!” dedicat Zilei Mondiale Sindrom Down este organizat de Asociația Langdon Oltenia – Centrul Educațional „Teodora” şi Universitatea din Craiova şi se va desfăşura între orele 13.30-16.30, în locaţia amintită.

Policlinica Buna Vestire Craiova

21 martie este o zi de conștientizare globală, care a fost observată oficial de către Organizația Națiunilor Unite începând cu anul 2012.

Evenimentul aduce în atenția comunității din Craiova, abilitățile adulților cu sindrom Down pentru a clarifica faptul că nimeni nu ar trebui lăsat în urmă. Împreună putem face lumea să vorbească despre această categorie de populație.

Acţiunea va fi stradală și constă în două etape: I. CETĂȚEAN CA TINE – un flash mob prezentat de 150 de persoane, tineri cu sindrom Down din Băilești, Craiova și București, studenți și profesori voluntari din cadrul Universității din Craiova, părinți și prieteni;

II. NU LĂSA PE NIMENI ÎN URMĂ: lecție deschisă de tango, la care sunt invitați să participe toți cei care doresc să interacționeze cu tinerii cu sindrom Down; Jocuri sportive incluzive; Festivitateade premierea participanților cu sindrom Down.

Craiovenii sunt invitați să contribuie cu valoarea unui tricou, şepci sau cafele la susținerea activităților organizate de ALDO-CET în beneficiul persoanelor cu sindrom Down. Ne propunem să organizăm o tabără pentru 12 adulți cu sindrom Down”, transmit organizatorii.

Evenimentul este sprijint de Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova, Asociația PROEFS, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, Asociația pentru Cultură și Tango, Clubul de Dans Sportiv Viva Dance, Prokinetic Craiova; Școala Gimnazială Terraveda Craiova; Asociația Sindrom Down București, Asociația Down Plus București, Asociația Be a Butterfly București, Asociația Hoffnung București, Asociația Angels Down Friends București; Asociația Infantia București.

Evenimentul face parte din campania mondială LEAVE NO ONE BEHIND, inițiată de Down Syndrome Internațional. Flash-mobul CETĂȚEAN CA TINE se organizează în diverse state europene, după un scenariu propus de European Down Syndrome Association.

Politica