vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Solistul trupei Prodigy a fost găsit mort

Keith Flint, celebrul solist al trupei Prodigy, în vârstă de 49 de ani, a fost descoperit mort luni dimineaţă, în locuinţa sa din Dunmow, Marea Britanie, potrivit Mediafax care citează The Sun.

„Am fost alertaţi, persoana care ne-a sunat ne-a spus că îşi face griji pentru sănătatea bărbatului, ni s-a precizat că este inconştient. Am trimis un echipaj de ambulanţă. Din păcate, medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic şi au declarat decesul“, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei. Autorităţile au mai precizat că momentan decesul nu ridică suspiciuni, însă va fi deschisă o anchetă.

The Prodigy este o formație engleză de muzică electronică, fondată în anul 1990 de către Liam Howlett. Componența actuală a formației constă din Liam Howlett (clapist și compozitor), Keith Flint (dansator și vocalist), Leo Crabtree (baterist), Rob Holliday (chitarist) și Maxim (MC și vocalist). Leeroy Thornhill (dansator și ocazional clapist live) a fost membru al formației între 1990 și 2000 astăzi DJ, precum a făcut și un alt membru, dansatoarea și vocalista Sharky care a părăsit grupul în perioada timpurie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alături de the Chemical Brothers, Fatboy Slim și alte formații, The Prodigy este creditată a fi pionier al genului big beat, care a avut o popularitate mainstream în anii 1990 și 2000. Până în 2011 formația a vândut peste 25 de milioane de albume în lumea întreagă. Pe durata existenței sale grupul a câștigat numeroase premii muzicale, printre care două premii Brit—dublu câștigătoare a premiului ”cea mai bună formație dance britanică”, trei premii MTV Video Music Awards, dou premii Kerrang!, cinci premii MTV Europe Music Awards, și două nominalizări la premiile Grammy.

Brandul muzical al formației face uz de diverse stiluri, de la rave, hardcore techno, industrial și breakbeat la începutul anilor 1990 – până la big beat și rock electronic cu elemente de punk vocal în ultima perioadă. The Prodigy a evoluat inițial în scena rave underground la începutul anilor 1990, iar de atunci a obținut o popularitate globală și un renume mondial.

Politica