vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Inundații în Polovragi și Novaci

O ploaie torențială a făcut ravagii, joi, în județul Gorj. Cele mai mari probleme au fost în Polovragi și Novaci, acolo unde suprafețe întinse de culturi, drumuri comunale și chiar gospodării au fost inundate. Oamenii se tem că munca lor de până acum a fost în zadar, rămânând de văzut dacă legumele își vor mai reveni după ploaia și grindian de ieri.

În comuna Polovragi, la orele prânzului, cerul s-a întunecat brusc și au căzut cantități mari de apă. În apropiere de zona „Rudăriei”, cum o numesc localnicii, apele au rupt gardurile unor gospodării și au inundat întreaga suprafață de grădină, pătrunzând chiar și în locuințe. Inundații au fost și în Novaci, după cum au transmis reprezentanții ISU Gorj. „ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru evacuarea apei din mai multe gospodării de pe raza localităților Polovragi și Novaci. Echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Novaci și Detașamentului de Pompieri Târgu Jiu au intervenit pentru limitarea efectelor inundațiilor cu mai multe motopompe remorcabile și transportabile”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

DJ 665, închis circulației

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot ieri, a fost închis DJ 665, în dreptul localității Cernădie, după ce din cauza cantității mari de apă acest tronson a devenit impracticabil. Rămâne ca autoritățile să stabilească pagubele și să ofere sprijin, acolo unde situația o impune, familiilor care au avut de suferit în urma acestor inundații.

Politica