vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Biochimiştii din spitale, protest spontan

Medicii din laboratoarele Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, dar şi cei de la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, au protestat, miercuri, în faţa unităţilor medicale, nemulţumiţi de modul de aplicare a Legii salarizării unitare în sistemul bugetar.

Aceştia contestă actul normativ adoptat de Guvern care prevede majorarea, de la 1 martie, a veniturilor cadrelor medicale, cu excepţia biologilor, biochimiştilor, chimiştilor şi a personalului auxiliar din laboratoarele medicale, afirmând că prevederile legii sunt discriminatorii.

Din cauza noii grile de salarizare, un biolog, biochimist şi chimist principal, cu studii superioare, care are cel puţin nouă ani vechime, va avea de la 1 martie salariul la nivelul unui asistent medical, scrie europafm.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lângă acţiunea de protest, peste 600 de biologi, biochimişti şi chimişti din sistemul sanitar au semnat un memoriu prin care cer modificarea grilelor de salarizare din Legea 153/2017 pentru aceste categorii profesionale.

Memoriul arată că până la intrarea în vigoarea a noii legi, salariile biologilor, biochimiştilor şi chimiştilor principali erau aproximativ egale cu ale medicilor specialişti de laborator, dar acum raportul de salarizare este de 1 la 4, mai arată sursa citată.

Politica