vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Medicii de familie au toată susținerea noastră

Victor Gogonea, Secretar general ALDE Dolj: „La problemele sesizate de către medicii de familie în Craiova și în toată țara trebuie găsite soluții durabile, pe termen lung”.

ALDE consideră că toate revendicările medicilor de familie sunt legitime și trebuie rezolvate cât mai repede cu putință. Nu ne putem permite să pierdem ca țară un număr și mai important de medici în condițiile în care și așa avem un deficit de medici în general și în special o lipsă mare de medici de familie în zonele defavorizate, rurale mai ales.

Acest lucru este evident și în județul nostru unde unităţile spitaliceşti au un deficit de medici de 25%, iar 15% este deficitul de personal pe asistenţă medicală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Apreciem că trei măsuri principale se impun pentru ca activitatea medicilor de familie să intre într-o minimă normalitate: reducerea birocrației (medicii de familie sunt puși în situația de a se ocupa mai mult de hârtii decât de pacienți), creșterea venitului cabinetelor medicale de familie (un nou contract cadru), creșterea fondurilor alocate funcționării cabinetelor.

Ne exprimăm speranța că deschiderea arătată de premier față de problematica medicilor de familie se va finaliza cu măsuri concrete.

ALDE, prin liderii săi la nivel național vor susține într-o Coaliție și în guvern accelerarea rezolvării revendicărilor medicilor de familie.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica