vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii craioveni schimbă faţa oraşului

Primăria Craiova a încheiat un parteneriat cu Liceul de Arte din oraş prin care elevii de aici participă activ la înfrumuseţarea oraşului. Unul dintre aceşti elevi, cu talent la pictură şi arhitectură, a fost selectat de municipalitate pentru amenajarea unor spaţii verzi. Asta, în cadrul unui concurs de soluţii. Ideea lui Ştefan Triculete a fost câştigătoare. Ştefan are 18 ani, este elev în clasa a XII-a la Liceul de Arte “Marin Sorescu” din Craiova. A fost, deja, admis la o Universitate din Anglia, însă aşteaptă un răspuns şi din SUA. Ar putea primi o bursă de la omul de afaceri american Donald Trump, pentru a studia la Instititutul de Artă din Chicago.
Ştefan lasă ceva frumos în oraşul său. O floare mare în zona Rotonda.

În zona verde de la Rotonda vom amenaja ronduri cu flori care vor fi încercuite de alei pietonale realizate din piatră colorată. Craiovenii se vor putea plimba pe aceste alei pentru a admira florile. Rondurile cu flori şi aleile din piatră colorată vor forma, în întregul lor, o floare.
Ne-a declarat Delia Ciucă, director Direcţia Servicii Publice a Primăriei Craiova

Întrucât terenul din zonă este uşor înclinat floarea se va vedea şi din stradă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ştefan a vorbit

Ideea este destul de complexă, reprezintă echilibrul perfect sferic.
Ne-a spus Ştefan, tânărul arhitect peisagist

Alţi colegi de-ai săi, de la clasa a IX-a, au transformat 40 de buşteni în mobilier urban. Au realizat diverse forme de mozaic. Creaţiile lor vor decora parcurile şi grădinile din oraş. Acum, elevii de la Liceul de Arte “Marin Sorescu” vor decora şi vechile jardiniere.

Politica