luni, iunie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Generaţia de Aur a învins Legendele Lumii cu 3-2

La 30 de ani de la Cupa Mondială din ’94, Generaţia de Aur s-a întors pe teren în meciul său de adio, sâmbătă seara, pe Arena Naţională, învingând selecţionata Legendelor Lumii, cu scorul de 3-2, transmite News.ro.

Sub privirile a peste 50.000 de spectatori, componenții Generației de Aur, vizibil emoționați, au făcut spectacol alături de adversarii lor, într-un meci ce va intra în istorie.

Golurile tricolorilor au fost marcate de Panduru, Hagi şi Gâlcă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe teren, antrenorii Anghel Iordănescu şi Jose Mourinho au trimis următoarele formule de start:

Generaţia de Aur: Prunea – Dan Petrescu, Răzvan Prodan, Belodedici, D. Munteanu – Sabău, Lupescu, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu – Răducioiu, Hagi.

Legendele Lumii: Dida – Maicon, Panucci, Djukic, Candela – Edmilson, Giovanni, Karagounis, Rivaldo – Stoichkov, Nuno Gomes.

Meciul a început cu un moment de reculegere emoţionant, ţinut în minutul 5, în memoria lui Daniel Prodan.

Răzvan Prodan a primit un tablou special, un suvenir care să rămână în istorie.

Atmosfera a fost întreținută înaintea meciului de Loredana Groza.

Selecţionata internaţională a deschis scorul prin Rivaldo, în minutul 21, iar în minutul 28 Pandev a înscris pentru 2-0. Revenirea tricolorilor a început în minutul 40, când Hagi a pasat şi Basarab Panduru a înscris plasat. Stelea a intervenit spectaculos în faţa lui Stoichkov, de două ori în aceeasşi fază, în minutul 52, apoi Hagi a egalat dintr-un penalti.

Faza golului victoriei Generaţiei de Aur a pornit de la pasa lui Hagi pentru Dorinel Munteanu, acesta a centrat în faţa porţii şi Costel Gâlcă a înscris cu o lovitură de cap. Acesta a fost şi scorul final, 3-2, în favoarea Generaţiei de Aur, într-un meci de retragere care a umplut Arena Naţională.

Foto: Facebook/Generația de Aur 

Politica