luni, iunie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Marile parcuri din Severin vor fi modernizate. Primul – Parcul Rozelor

Toate marile parcuri din Drobeta Turnu Severin vor fi modernizate, a afirmat primarul municipiului, Marius Screciu. Primul dintre acestea este Parcul Rozelor, fiind vorba despre o investiție de peste 5 milioane euro.

„Am semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea Parcului Rozelor, primul dintre cele trei parcuri centrale ce vor fi reabilitate și modernizate în perioada următoare cu bani de la Uniunea Europeană. Investiția de peste 5 milioane de euro va cuprinde: Refacerea zonei pietonale, a iluminatului public; Refacerea scărilor și a parapeților; Plantarea de arbori; Regenerarea spațiului verde, inclusiv realizarea unui sistem modern de irigații; Construirea unei piațete cu izvor de apă și grup sanitar cu autocurățare; Realizarea unor amenajări care să pună în valoare Monumentul Eroilor;Dotarea cu mobilier urban. Pentru reabilitarea parcului vom folosi materiale naturale, precum piatra, incluzând și elemente moderne, cu alei din asfalt colorat sau beton, ideale pentru plimbări cu bicicleta și rolele”, a precizat primarul Severinului, Marius Screciu.

Acesta a mai precizat că arborii maturi vor fi regenerați și se vor planta noi specii care se potrivesc climei locale. De asemenea, se va introduce un nou strat de vegetație cu plante perene, ce necesită întreținere minimă, o singură dată pe an.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Totodată, vom crea o piațetă cu un izvor de apă și vom adăuga un grup sanitar cu autocurățare lângă locul de joacă. Scările și parapeții vor fi refăcute și pavate cu piatră pentru un aspect uniform și estetic. Urmează să semnăm contractele și pentru parcurile Dragalina și Gării, iar modernizarea acestora va completa infrastructura turistică a municipiului, ceea ce va atrage un număr din ce în ce mai mare de vizitatori în orașul nostru”, a mai menționat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Politica