joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Simona Halep, testată antidoping la Bucureşti

Simona Halep a dezvăluit că, marţi, a fost testată antidoping de Agenția Națională Anti-Doping (ANAD). De altfel, după revenirea în competiţii, românca este suspusă foarte des controalelor.

Simona Halep se pregătește să debuteze în sezonul pe zgură, având programate participări la două turnee în această lună, la Oeiras (WTA125, 15 – 21 aprilie) și Madrid (1000WTA, 23 aprilie – 5 mai). Antrenamentele se țin la București, sub supravegherea noului său instructor, spaniolul Carlos Martinez.

„Da, chiar am întârziat un pic pentru că am avut antidoping de dimineață, o testare care deja pot să spun că e în viața mea. În ultima perioadă, mai ales în 2022, am fost testată la opt zile. Sunt testată mai des, dar și în trecut eram foarte testată. Nu am nimic împotrivă, să vină de câte ori doresc. Nu e ușor să dai de fiecare dată sânge și urină, dar aceasta este procedura și n-am nimic împotrivă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mă simt mai bine, de la zi la zi e mai bine și încerc să-mi regăsesc ritmul pe care îl aveam în trecut, dar e mai greu decât mă așteptam.

N-am crezut niciodată că va fi ușor, dar un pic cam prea greu. Voi fi răbdătoare și o să încerc să am încredere mai multă de la zi la zi”, a spus Halep, potrivit digisport.ro

În cazul în care Halep se va impune la Oeiras, va câștiga 125 de puncte și ar putea urca în primele 450 de jucătoare din lume. Alături de româncă, au mai primit wild carduri Kristina Mladenovic (254 WTA), Francisca Jorge (190 WTA) și Matilde Jorge (551 WTA). Adversarele sale din concurs sunt toate sub locul 50 mondial, favorita principală fiind Camila Osorio (65 WTA, Columbia). Viktorija Golubic (78 WTA, Elveția) și Bernarda Pera (82 WTA, SUA) sunt alte două nume importante care speră la câștigarea trofeului.

Simona a jucat ultimul meci pe zgură pe 26 mai 2022. Se întâmpla la Roland Garros, unde era învinsă în turul al doilea de Qinwen Zheng cu 2-6, 6-2, 6-1, meci în timpul căruia a suferit un atac de panică.

Sursa foto: Facebook/ Simona Halep

Politica