luni, mai 13, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Sper să facem treabă bună împreună”. Simona Halep are un nou antrenor

Simona Halep a comunicat numele noului său antrenor, alături de care va încerca să se întoarcă în elita tenisului feminin, după scandalul de dopaj în care a fost implicată.

Într-un interviu oferit celor de la DigiSport, dubla campioană de Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019) a anunțat că se va pregăti alături de Carlos Martinez Comet.

„Am vorbit cu Carlos Martinez, o să am o perioadă de pregătire, de cunoaștere, să spun așa, după Miami, când mă voi întoarce în Europa. Sper să meargă bine, eu îl apreciez foarte mult, a lucrat cu jucătoare care mie mi-au plăcut foarte mult, cum a fost Svetlana Kuznetsova și îi admir munca foarte-foarte mult.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sper să ne înțelegem și sper să fiu aptă să muncesc la nivelul la care el își dorește și să facem treabă bună împreună”, a declarat Simona Halep pentru DigiSport la Miami.

În vârstă de 49 de ani, Carlos Martinez Comet le-a mai antrenat pe Kateryna Baindl (Kozlova), Clara Tauson, Svetlana Kuznetsova, Daria Kasatkina, Misa Eguchi și Margarita Betova (Gasparyan). Spaniolul a lucrat și cu Galo Blanco, Fernando Vicente, Marc Lopez, German Puentes și Feliciano Lopez.

A obținut rezultate importante alături de Svetlana Kuznetsova. Rusoaica a cucerit două titluri WTA (Sydney și Moscova, ambele în 2016), s-a calificat la Turneul Campioanelor 2016 și a ajuns în alte trei finale importante (Indian Wells, Miami și Madrid).

A ajutat-o pe Margarita Gasparyan să obțină al doilea ei titlu WTA, la Tashkent 2018, scrie digisport.ro

Martinez a antrenat-o timp de patru ani pe Daria Kasatkina și a condus-o spre patru titluri – Phillip Island Trophy, Sankt Petersburg (2021), San Jose și Granby (2022) – și o semifinală de Grand Slam (Roland Garros 2022). La finalul colaborării, antrenorul a dezvăluit că i-a recomandat rusoaicei „să meargă la un psiholog”.

Potrivit WTA, ii plac pescuitul, muzica și sportul. Este căsătorit și are două fiice. În 2013, Martinez și-a deschis propria academie de tenis, CMC Competition. În prezent, acolo se antrenează 9 jucători profesioniști.

Ca jucător, Martinez a fost cel mai sus pe locul 400 în clasamentul ATP de simplu și pe 180 în ierarhia de dublu.

Foto: Facebook

Politica