duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Baschet. Moment festiv de retragere pentru Lucian Vergu, organizat duminică de CS Vâlcea 1924

Calificată matematic la tunerul final de promovare în Liga Națională de Baschet masculin după victoria din Vinerea mare, pe teren propriu, cu Poli Iași (117-59), CS Vâlcea 1924 așteaptă duminică vizita formației CS Universitatea Cluj-Napoca. Prilej cu care conducerea “lupilor negri” îi va oferi, așa cum a promis, un ultim meci oficial celui mai important baschetbalist vâlcean, Lucian Vergu.

Lucian Vergu a împlinit 43 de ani pe 5 octombrie anul trecut. După zece zile, deja debuta în staff-ul echipei de baschet, alături de “principalul” Hristu Șapera și Angel Santana. Centrul de 2.04 metri înălţime a avut o frumoasă carieră de sportiv de performanță. A evoluat 13 ani consecutivi în prima ligă, dintre care cinci sezoane pentru Dinamo București (2004-2008), precum și la Universitatea Craiova, Vest Petrom Arad, CSU Sibiu şi Rompetrol Bucureşti. Luci, cum îl alintă  prietenii, a acumulat două prezenţe în finala campionatului primei ligi masculine, dintr-un total de 12 participări în play-off, dar şi un titlu de coşgeter, precum şi 24 de prezenţe la prima reprezentativă a ţării.

Lucian Vergu este în prezent ofițer de poliție, într-un domeniu foarte important în continuare mai ales pentru tineri – lupta antidrog, dar nu lipsește de la antrenamentele și meciurile formației Vâlcene. Alături de o altă fostă mare glorie a baschetului vâlcean, Magda Moise, a preluat de curând pregătirea grupelor de copii nou înființate la CS Vâlcea 1924. “Am mari emoții, evident. Dar, este o mare onoare pentru mine și vreau să încerc să le mulțumesc prietenilor care îmi organizează un astel de moment festiv și iubitorilor de baschet din Vâlcea. Cred că pot forța câteva minute pe teren (ne arată glezna umflată – n.r.), poate că aș fi încercat mai din timp, dar nu mai permite sănătatea, din păcate. Ne vedem, duminică, în sala de sport a Liceului Sanitar din Râmnicu Vâlcea (“Antim Ivireanu”, sală în care “lupii negriö și-au disputat în acest sezon partidele de pe teren propriu – n.r.)”, ne-a declarat Luci, așa cum îl alintă prietenii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca de obicei, partida va putea fi urmărită și live online pe pagina de Facebook a CS Vâlcea 1924.

“Duminică, 23.04.2023, întâlnim Universitatea Cluj-Napoca într-un meci care are toate premisele să aducă cea mai mare asistență de spectatori din acest an. Pe lângă spectacolul reușit de Lupii Negri în partida cu Iașiul, jocurile excelente de până acum cu studenții clujeni și creșterea evidentă de formă a formației noastre, mai avem un ingredient surpriză.
Hristu Șapera vrea să îi dea șansa lui Lucian VERGU să își ia la revedere de la publicul vâlcean, în ceea ce reprezintă ultimul meci al carierei. Parcursul extraordinar al baschetbalistului nostru va fi prezentat pe larg în această săptămână. Pentru prima oră în istoria noastră avem parte de un asemenea eveniment, abia așteptând să fim cu toții alături de Luci VERGU și haita noastră”, se arată în comunicatul postat de CS Vâlcea 1924 pe propria pagină de Facebook.

Finanțat de Consiliul Județean, CS Vâlcea 1924 a luat ființă de scurt timp, în toamna anului trecut. A început cu două secții, baschet masculin și atletism (secție condusă de Alina Enescu la care, deși a legitimat doar juniori, a câștigat deja titluri naționale, unul chiar și de seniori). Deja se pregătește minuțios și “debutul” secției de volei, cel mai probabil în mai urmând a fi anunțată înscrierea echipei în campionatele ce vor începe în toamnă. Sunt și alte ramuri sportive ce vor avea secții destul de curând la CS Vâlcea 1924.

Informații despre rezultatele și clasarea echipei vâlcene în Liga I de baschet masculin, pe site-ul FRB.

Politica