duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Produse expirate și igienă precară lângă unitățile de învățământ din Filiași

În perioada 31 mai – 3 iunie, o comisie mixtă formată la nivelul Instituției Prefectului Dolj, în baza Ordinului nr. 134/04.04.2022, a verificat respectarea prevederilor legale privind interzicerea comercializării băuturilor alcoolice, a tutunului și a unor produse alimentare, precum și a unor substanțe susceptibile să aibă efecte psihoactive de către agenții economici ce își desfășoară activitatea în incinta sau în zona vicinală a unităților de învățământ preuniversitar din județul Dolj.

Comisia a fost constituită din reprezentanți ai Instituției Prefectului Dolj, Inspectoratului Școlar Dolj, Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, ai Direcției de Sănătate Publică Dolj, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Dolj. Au fost controlați 5 agenți economici aflați în vecinătatea unităților de învățământ preuniversitar din Filiași.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate: amenzi în valoare de 38.900 lei, 5 avertismente, mai multe produse au fost oprite de la comercializare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deficiențe constatate: manipulare necorespunzatoare, deficiențe de informare a consumatorilor, produse expirate, vestiare neamenajate corespunzător, lipsă fișe de aptitudini pentru angajați, lipsa certificat de instruire profesională a noțiunilor fundamentale de igienă.

„Astfel de verificări se vor efectua periodic și se vor extinde la nivelul județului Dolj”, spun reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Dolj.

Politica